MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

NTNU blir ny på nettet (15.10.00)

NTNUs nettsider skifter ham. Fra 16. oktober har NTNUs hjemmeside (www.ntnu.no) ny design og mye nytt innhold. I de nærmeste ukene vil også hjemmesidene til alle fakulteter og institutter bli skiftet ut.

Denne endringen er starten på en stor omlegging, der den viktigste nyheten er innføring av et felles intranett for alle ansatte og studenter ved NTNU. I en så stor organisasjon som NTNU tar det tid å gjennomføre en slik endring - vi ber derfor om forståelse for alle tråder i den nye veven ikke er festet fra første dag.

Moderne design
Omleggingen av hovedhjemmesiden er det første synlige resultatet av arbeidet i Intranett-prosjektet, som har pågått i ett år. Det nye designet er utviklet i samarbeid med Mogul.com og skal, med sitt moderne formspråk, ikke minst appellere til ungdom som kan tenke seg å søke til NTNU.

Fortvil ikke hvis du ved første øyekast ikke finner igjen lenkesamlingen fra den gamle hovedsiden. Alle lenkene er nå samlet i den røde navigasjonslinjen øverst på siden. Her er de strukturert på en ny måte og presentert i nedtrekksmenyer. Hvis du ikke har en av de mest brukte nettleserne i en relativt ny versjon vil disse menyene komme opp på en egen side hvis du klikker på linja.

Under valget "Søk" vil du få tilgang til en helt ny søkefunksjon for NTNUs nettsider. Det er FAST som har levert den nye søkemotoren. Vi gjør oppmerksom på at det er en foreløpig versjon av søkeverktøyet som er lagt ut. I søk-menyen finner du også lenke til en ny, alfabetisk oversikt over viktige sider på NTNUs nettsted.

Rekruttering, forskning og etterutdanning
Mer nytt vil du finne i den svarte linja under navigasjonslinja. Her har vi lenket opp tre spesialsider som hver er rettet inn mot en bestemt målgruppe, samt en engelskspråklig variant av hovedhjemmesiden. "Lyst til å studere ved NTNU?", "Planer om etterutdanning?" og "Forskningsnytt" er hver på sin måte portaler til bestemte deler av NTNUs virksomhet. Hensikten er å gjøre det lettere for eksterne besøkende å finne frem til relevant informasjon.

Vi vet at NTNUs hovedhjemmeside har mange faste brukere som klikker innom hver eneste dag. For at brukerne stadig skal finne noe nytt, vil nyheter og en aktualitetskalender få hovedplassen. Nyhetene produseres i hovedsak av Informasjonsenheten, mens innholdet i "Det skjer på NTNU" er utvalgte begivenheter fra den elektroniske oppslagstavla Nettopp.

Skiller ekstern og intern info
Etter hvert vil NTNUs hovedhjemmeside få et rendyrket eksternt rettet innhold. Når intranettet er fullt implementert, vil bare eksterne nyheter bli publisert på hovedhjemmesiden, mens internstoffet legges ut på intranettet. Det samlede nyhetsbildet - og arkivet - vil du finne i NTNUs nye nettavis InnsidaUT, som også er tilgjengelig fra 16.oktober.

Det er Informasjonsenheten som har ansvar for innholdet på NTNUs nye hovedside, spesialsidene og InnsidaUT.

Utskiftingen av NTNUs hovedhjemmeside er startsignalet for omlegging av de offisielle sidene til alle enheter ved universitetet. Det er et mål at NTNUs eksterne nett skal framstå som mer helhetlig og oversiktlig. I en hverdag hvor våre forbindelser utsettes for uendelig mange visuelle påvirkninger, blir det stadig viktigere at universitetet opptrer utad med en enhetlig og tydelig visuell profil. Det er derfor laget nye maler for alle NTNUs om lag 100 organisatoriske enheter.

Intranettet kommer
Den neste store etappen i nettomleggingen innledes mandag 23. oktober. Da starter implementeringen av NTNUs intranett, versjon 1. Implementeringen vil skje puljevis og vil pågå til 18. november.

Oppdager du feil på de nye nettsidene? Send e-post til www-intranett@www.ntnu.no

Anne Katharine Dahl
Informasjonsdirektør

Jan Erik Kaarø
prosjektleder, Intranettprosjektet


Bakgrunnsinformasjon om intranettprosjektet finner du her