MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

STEP-pris for arbeid om slamavfall (1.11.00)

getfile2.jpg
Fornøyde prisvinnere fra NTNU i årets STEP-program. Første rekke fra venstre: Gunnar Aaronsen, Fueltech AS, førsteprisvinner Nadra Jesmine Nilsen, Nordmøre Interkommunale Renovasjonsselskap, Anna Steine, CorrOcean ASA. Andre rekke: Amund Nedland, Sydvest Programvare, Jørgen Sandnes Brudal, Gether AS, Øystein Brandal, Bjørshol Mek. Verksted AS. Foto: Geir Otto Johansen

Nadra Jasmine Nilsen fra Levanger vant finalen og 10 000 kr i årets Shell Technology Enterprise Programme (STEP), som ble arrangert mandag i Trondheim. Seks studenter, alle fra NTNU, var nominert til finalen.

Nilsen, som holder på med hovedoppgave i bioteknologi, har arbeidet i åtte uker i sommer med en prosjekt om kompostering av slamavfall, for Nordmøre inter-kom-munale renovasjonsselskap. I prosjektet har hun analysert slamkvaliteten, og i tillegg satt opp en driftsplan over hvordan de 11 kommunene tilknyttet renovasjons-selskapet, kan nyttegjøre seg slammet.

NTNU-studenter til topps
Andre- og tredjeprisene på kr 6 000 og 4 000 gikk til henholdsvis Anna Steine, Institutt for produksjons- og kvalitetsteknikk, og Gunnar Aronsen, Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse, som hadde STEP-praksis i hver sin Trond-heims-bedrift - CorrOcean og FuelTech. Leder i juryen, Kolbjørn Almlid, SND, roste finalistene for fremragende arbeid. Han var spesielt fornøyd med de gode presentasjonene av oppgavene. STEP er et samarbeid mellom NTNU, A/S Norske Shell, SND og Nordmøre Næringsråd om å tilby små- og mellomstore bedrifter i distriktene sivilingeniør-stu-denter som gjennomfører prosjektoppgaver bedriftene har utarbeidet. STEP er utviklet av Shell i Storbritannia. Stewart Clark ved NTNU tok konseptet med til Norge i 1997 og hvert år har antallet studenter som utfører prosjektoppgaver i bedriftene blitt fordoblet. Takket være samarbeid med IAESTE Trondheim, fikk 62 studenter praksisplass i årets STEP, de fleste fra NTNU. Under finalearrangemenetet på Britannia Hotel kunngjorde NHO at de blir med i styringsgruppa i STEP. De vil også bidra økonomisk.

Godt SMB-samarbeid
Leder i styringsgruppen for STEP, studiedirektør Jon Walstad, NTNU, understreket i sin tale viktigheten av kontakten mellom universitetet og bedriftene. NTNU har tradisjonelt et godt samarbeid med større bedrifter, men gjennom STEP-programmet er det nå også etablert et godt samarbeid med små- og mellomstore bedrifter. Studentene har gjort en utmerket jobb! Til slutt overleverte Phil Donnelly som administrerer STEP i Storbritannia en invitasjon til Londonopphold for NTNUs tre STEP-prisvinnere.

Av Anne Berit Heieraas