MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

CV-søk på nettet (16.11.00)

conradico.jpg
I faget ”Prosjektarbeid programmering” hos professor Reidar Conradi (t.v.) har datastudentene Audun Mathisen (midten) og Stein Modalsli fått prøvd seg på en utviklingsoppgave for FAST Search & Transfer. – Vi har lært mye og det har vært gøy å jobbe med en ekstern kunde, sier de to studentene.

- Det mest spennende og lærerike prosjektet vi har vært med på i NTNU-studiet, sier datastudentene Audun Mathisen og Stein Modalsli.

Prosjektarbeid med basis i virkelige oppgaver hentet fra næringslivet er utfordrende og motiverende. I dag gis det flere eksempler på dette i en serie av prosjektpresentasjoner med studenter i 4. data. Spennet i tema er vidt, fra gjenskaping av Sverresborgen i virtuell virkelighet til UKA og e-business, et tidsspenn på tusen år.

I formiddag presenterte en gruppe på seks studenter ”Dedikert søketjeneste på Internett”, et prosjekt de har utført for FAST Search & Transfer. Oppgaven har vært å lage et søkeprogram som kan lete fram CV’er som er lagt ut på nettet, og i neste fase kunne foreta søk på bestemte data i CV-materialet.

Erfaringen studentene høstet i dette prosjektet var bl.a. at det er ingen fast struktur på de CV’er som i dag ligger på nettet. For å kunne skille en CV fra andre dokumenter på nettet, er det en ”kategoriseringsmodul” som teller opp forekomster av ulike ord i dokumentet og lager en ”ordvektor” som karakteriserer dokumentet. En ordvektor for en CV vil typisk inneholde ord som utdannelse, erfaring osv.

Oppgaven med å hente ut de ekte CV’ene fra et testmateriale klarte kategoriseringsmodulen i programmet godt; det var vanskeligere å hente ut de ulike attributter innenfor CV’en. Å hente ut foto fra en CV var det som viste seg å være vanskeligst.

Prosjektgruppen demonstrerte hvordan det for eksempel er mulig å sortere ut kandidater med ledererfaring ved å foreta et fritekstsøk på ordet leder i CV-bunken. Det er også lett å plukke ut søkere under 25 år for eksempel.

På spørsmål om det ikke vil bli en fast standard for CV’er som legges ut på nettet, fikk vi til svar at folk har sterk tilbøyelighet til å lage sin egen personlige vri på sin CV-presentasjon, og at presentasjonsformen varierer over tid og med kulturbakgrunn. Samtidig er også måten CV’en er presentert på med på å beskrive personen, slik at folk foretrekker personlig preg.

Dedikert dokumentsøk av denne type kan modifiseres for andre typer dokumenter som for eksempel matoppskrifter, filmanmeldelser osv. FAST sier de er interessert i denne type produkt, så kanskje vil CV-søk bli en del av FASTs søketilbud i fremtiden. Tekst og foto: Arne Asphjell