MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

UA17: Nettopp noe for deg (20.11.00)

Noen ganger blir det for fullt hjemme, eller på kontoret.

Rolf Dahl har flere ørkenrotter som kan hoppe og trampe. Atle Bones har et treningsapparat som han kjøpte av skøytehelten Jan Egil Storholt. Karina Nymann vil bli gi bli kvitt et 20 år gammelt leksikon som hun ikke har plass til.

Det kommer en tid hvor du ønsker å bli kvitt det gamle stellebordet, skilpadden, jenteskøytene i størrelse 35 (du ble aldri en Sonia Henie), sovesofaen, en flerfarget buesofa, en blekkskriver. Eller kanskje du lenge har ønsket deg en robåt, en velutstyrt sokkel, en toseters Birger-sofa, eller et akvarium på 120 liter. Hva er historiene og hvem er menneskene bak annonsene i Nettopp som man finner i avisa eller på nettet? (nettopp.ntnu.no)

Ørkenrotter.
Rolf Dahl har hatt ørkenrotter i ni år. Tidligere i år skaffet han ei Poepeline til Puffe, og etter kort tid ble plutselig to til åtte. Et par uker senere kom det enda et kull. Nå er det blitt litt for mange av dem i buret, og Rolf har lyst til å forære noen av ørkenrottene til dyrekjære mennesker.
- De lukter ikke og kan bli veldig tamme, reklamerer matfar. Han synes det er artig å se på hvordan de oppfører seg. Smågnagerne er raske, spretne og nysgjerrige. Men aner de fare, kanskje lyden av en lastebil eller en måse, tramper de i bakken og gjemmer seg i burene.
Det er ikke lett å se forskjell på dem. Men Skeivis er den skeive rotta som en gang falt fra hånda og ned på gulvet. Og Klikkern er rotta som klikker, kanskje fordi han har luftveisinfeksjon.
Rolf har allerede gitt bort to av ørkenrottene til ei jente som er allergisk mot hamstere, men altså ikke mot ørkenrotter. Men køen for å løpe i lekehjulet, er i dag litt for lang.

Leksikon.
Karina Nymanns ektemann kjøpte i 1979 et 30-bindsleksikon, The Encyclopedia Americana, som han skulle berike hodet med. Men fruen sa nei.
- Det var jo ikke plass hjemme, så jeg sa han måtte ha det på kontoret. Der har det stått i 20 år, forteller Karina, som ikke har tilknytning til NTNU, men som via en venninne ordnet en annonse om å gi bort den tunge kunnskapen for den som gidder å hente det. Foreløpig har ingen meldt seg. Fristen er 17. november, og stedet er Statens Hus i Klæbuveien. Mannen har nå pensjonert seg. Kontoret er tomt, pappeskene fulle. Bare leksikonet står igjen.
- Mannen min samler, mens jeg hiver, sukker Karina.

Treningsapparat.
Atle Bones skulle bare kjøpe to manualer til kona for fem år siden. Han kom hjem med et monster av et treningsapparat til en verdi av 7000 kroner. På sportssenteret stod OL-vinner i skøyter fra 1976 på 1500 meter med tiden 1.59,38, selveste Jan Egil Storholt, og demonstrerte mage- og ryggøvelser. Atle ble hellig overbevist og bladde opp 7000 kroner for det gigantiske treningsapparatet.
- Kona ble overrasket, minnes Bones med et glis.
- Det gjør ikke noe nytte for seg, innrømmer Atle, som velger andre treningsmåter for å holde professorkroppen i gang. Apparatet står i kjelleren. Opp-ned i en krok i en kjeller som skal pusses opp. Nærmere 1000 kroner treningsøkta kostet det å bli sjarmert av en gammel olympiavinner, men Bones tar det med et smil.

tore HUGUBAKKEN
tore.hugubakken@adm.ntnu.no