MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

UA18: Kafé i museale omgivelser (30.11.00)

Inne i Suhmhuset finner du nå både mat, drikke og et bord å sitte ved.

Karin Gjøl Hagen håper at også andre NTNU-ere finner veien til Café Magasinet

Mange har sikkert ennå ikke oppdaget det, men byens kaféflora har fått et nytt tilskudd: Café Magasinet. Den betjener studenter, ansatte og publikum ved Vitenskapsmuseet, beboerne i strøket - og ellers alle som måtte være tørste og sultne akkurat der og da.
- Et museum må ha en kafé og en butikk. Butikken må vi vente på til den store foajeen åpner, men nå har vi i hvert fall kafeen, slår seksjonssjef ved Vitenskapsmuseets formidlingsseksjon, Karin Gjøl Hagen, fornøyd fast.

Formidlingssted.
Café Magasinet åpnet i høst, og drives av Bakeriet selskapsmat. Museets gamle personalkantine er nedlagt, så museets ansatte og studenter tar nå turen til det ærverdige, gamle Suhmhuset i lunsjpausen sin. Der får de både varm og kald mat, og også øl og vin om det skulle være aktuelt.
- Jeg gleder meg til sommeren. Dette kan bli en veldig fin plass for uteservering, fredelig og avskjermet, sier Gjøl Hagen entusiastisk.
Hun ser videre for seg kaférommet, som ligger mellom auditoriet og inngangen til middelalderutstillinga, som et fint sted for museumsformidling: - Andre kafeer har skiftende kunstutstillinger, her kan vi ha skiftende utstillinger med faglig innhold.

Selskaper.
Kafeens drivere, Marit Skagseth og Torill Mordal, satser også på selskapsservering, i kategorien julebord, konfirmasjon, jubileum - hva som helst. - Vi begynner også å merke en viss etterspørsel etter servering i forbindelse med møtevirksomhet i området, forteller daglig leder, Torill Mordal.
Hun er ganske fornøyd med oppslutninga så langt, men kunne ønsket seg mer besøk på kveldstid. - Og så begynner vi så smått å få besøk av folk som bor i området. Vi håper at vi kan bli et stamsted for Kalvskinnet-beboere, sier Mordal.

lisa olstad
lisa.olstad@adm.ntnu.no