MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

UA18: Notiser (30.11.00)

Lysforskere samles
NTNU og Sintef har etablert et felles senter for forskning og utdanning innenfor lys og belysning. Senteret skal koordinere de to institusjonenes spisskompetanse på området og får en virksomhet som spenner fra materialteknologi til byggekunst. Nyskapningen har fått navnet Norsk senter for lysforskning og -utdanning, med kortbetegnelsen Lysforsk.
Fire institutter ved NTNU og tre Sintef-institutter har gått sammen om å etablere senteret, og flere vil bli invitert til å delta.

"Lerkendalstoget" til jobb
NSB i Trøndelag utvider tilbudet vesentlig fra 7. januar, med fast timesavgang mellom Trondheim og Steinkjer, og med tre nye holdeplasser. I Trondheim blir det ny holdeplass ved Marienborg i tilknytning til Regionsykehuset og ved Lerkendal inne på området til NTNU Gløshaugen. Lerkendal holdeplass vil bli ny endeholdeplass for tog til og fra Steinkjer. Det vil gå lokaltog til og fra Lerkendal hver halvtime i rushtiden, og hver time utenom rush.

Tyver og røvere
Musikkonservatoriet er ofte plaget av ubudne gjester. Bare i år har det vært tre regulære innbrudd, i tillegg til et ukjent antall personer som har kommet seg gjennom låste dører på andre måter. Det er fortrinnsvis penger og dyre instrumenter disse er ute etter. - Mange er åpenbart ruset og kan ofte opptre truende, opplyser kontorsjef Per Anders Alvem ved Musikkonservatoriet.
Konservatoriet innskjerper derfor nå regelen om at alle ansatte og studenter skal bære ID-kort på seg, lett synlig. Securitas-vekterne vil heretter vise bort alle som ikke har ID-kort eller en god forklaring på hvorfor de er der.

Sjøhelle leder student.no
Rune Kibsgaard Sjøhelle blir administrerende direktør for Studentsamskipnadenes storsatsing student.no. Sjøhelle er utdannet sivilingeniør innen industriell økonomi og har tidligere vært informasjonsdirektør i e-handelsorganisasjonen Letsbuyit. com. 25 av landets samskipnader er med på å bygge denne internett-tjenesten som lanseres i løpet av våren 2001.

Bli lys, rom 7362!
Opplyste studenter som midt under semesteroppgaveskrivinga opplevde at lyset stadig vekk ble borte på datasal 7362 på Dragvoll, kan slippe å se mørkt på det. Utenfor døra er det nemlig en "timer" som de kan vri på for å få lyset tilbake. Er dette for vanskelig, kan de kontakte kveldsvakta på Dragvoll som kan dette. Fra Teknisk avdeling blir det opplyst om at det jobbes med problemet, og at lysfeilen skyldes ombygging av salen.