MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

UA19: Intranettet offisielt åpnet (18.12.00)

Onsdag ble "Innsida" offisielt åpnet for alle NTNUs ansatte. Stabelavløpningen skjedde ved atuniversitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein sendte ut en digital hilsen til brukerne av nettet.

Statistikken i midten viser hvordan antall brukere av intranettet har økt. Tallene viser det gjennomsnittlige daglige antall unike brukere per uke, også medregnet lørdag og søndag.

Deretter ble sjampisen (som ikke var digital) sprettet i styrerommet i Hovedbygningen. Et tjuetall gjester fra styringsgruppa, prosjektgruppa og andre som har vært knyttet til prosjektet deltok under åpningen. Rektor Emil Spjøtvoll overrakte et gavekort på 1 000 kroner som premie til vinneren av navnekonkurransen. I alt kom det inn 241 forslag. Opphavskvinne til "Innsida"-navnet er Anne-Gunn Bakken fra NTNU videre.
Informasjonsdirektør Anne Katharine Dahl minnet ved åpningen om at intranettet nesten i sin helhet er bygd opp av NTNU selv. - Intranettet er skreddersydd av NTNUere for NTNU, sa hun.
Det ligger vel ett års intensivt arbeid bak den første versjonen av vår nye elektroniske informasjonskanal, som nå er gjort tilgjengelig for de ansatte. Over nyttår vil også studentene bli tilkoblet.
Dermed har NTNU fått sin egen digitale Europavei som knytter oss alle sammen, uansett hvilken enhet vi tilhører og hvilken bydel eller verdensdel vi befinner oss i. Ved hjelp av internett og en nettleser har du tilgang overalt.

Nesten 1 000 brukere.
I dag er det om lag 900 jevnlige brukere av intranettet, viser statistikken. Antallet stiger kraftig fra uke til uke. Hvis din enhet ennå ikke har tatt i bruk det nye verktøyet, vil vi anbefale at du snarest tar opp saken med din nærmeste leder. I tillegg finnes det på alle institutter og andre enheter en lokal administrator, en "intranettkontakt", som kan hjelpe deg å komme i gang. Orakeltjenesten på Dragvoll og Gløshaugen kan også bistå hvis du får problemer med brukernavn og passord. Send e-post til: orakel@orakel.ntnu.no
Etterhvert vil stadig mer av universitetets interne informasjon bli formidlet via denne kanalen. Vi garanterer at du fort kan føle deg utenfor om du ikke er på Innsida...
Prosjektets ønskeliste over nye funksjoner er lang. I vinter vil det gradvis bli bygget inn mer innhold i intranettet. Blant de funksjonene som kommer først, er nettbaserte versjoner av NTNUs postjournal og e-postleser. "Innsida" kan også sees som kimen til et fremtidig system for full elektronisk saksbehandling ved NTNU. Det er nå under etablering et eget prosjekt som skal arbeide spesielt med å bygge ut denne delen av systemet.

En portal tilpasset deg.
Hjertet i vårt nye intranett er en såkalt "portal", en åpningsside på pc-en din som er spesielt tilpasset deg og dine behov. Portalen inneholder en blanding av nyheter, meldinger, menyer og lenker. For å få tilgang, må du først oppgi brukernavn og passord. For de fleste brukere vil dette være samme passord og brukernavn som de benytter i sin e-postleser. "Innsida" er bare tilgjengelig for ansatte og studenter. Ingen utenforstående kan se innholdet.
Intranettprosjektet er en direkte oppfølging av Orgut, og startet i september 1999. Oppdraget ble gitt til Informasjonsenheten, som etablerte en prosjektgruppe bestående av medarbeidere fra flere enheter. Samtidig har en styringsgruppe overvåket fremdriften. Leder for styringsgruppa har vært informasjonsdirektør Anne Katharine Dahl, mens seksjonssjef Jan Erik Kaarø har vært prosjektleder. Totalt har ca. 40 - 50 personer fra mange deler av universitetet vært involvert i prosjektet. Fakultet for fysikk, informatikk og fysikk har hatt en spesiell status som testfakultet. Det er i det hele lagt stor vekt på å teste systemet under utviklingen. Blant annet har brukbarhetslaboratoriet ved Institutt for produktdesign blitt benyttet til slik testing.

Se flere bilder fra åpningen

Her kan du se en brukerveiledning for Innsida