MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

De første bedrifter er på plass i Perleporten (19.12.00)

atgeirtakle.jpg
En av de tre gründerne i firmaet Giant Leap Technologies demonstrerer her hva som skal til for å være operativ på børsen 24 timer i døgnet, hvor du enn måtte befinne deg: En Compaq iPaq til 5000 kroner og en Nokia mobiltelefon til et par tusen og infrarød overføring mellom de to. Med Giant Leaps program PocketTRADER kan du følge med i aksjekurser og kjøpe og selge aksjeposter i milliardklassen.

Som de to første nyetablerte bedrifter har Giant Leap Technologies og Agentus flyttet inn i den nye inkubatoren i Perleporten. Over jul blir det flere ferske firma og offisiell åpning.

Fjerde etasje i Perleporten er ferdig oppusset og klar til innflytting. Ifølge prosjektleder for inkubator Perleporten, Bjørn Inge Haugan hos Leiv Eriksson Nyfotek, er pågangen av ferske bedrifter som vil ha plass så stor at så og si alle kontorer er belagt før den offisielle åpningen skjer over nyåret.

To som har fått plass holder nå på å flytte inn: Giant Leap Technologies og Agentus. Agentus består av to studenter fra data og en fra matematikk som har som forretningside å utvikle infrastruktur for Internett. Så mye mer enn det vil de ikke si foreløpig.

Bak det ambisiøse navnet Giant Leap Technologies står tre fjerdeklassestudenter, to fra data og en fra indøk. De to datastudentene sitter i øyeblikket i Oslo og utvikler program, mens indøkstudenten Atgeir Takle fra Moelv er på plass i Perleporten da vi går vår lille "spionrunde".

- Giant Leap er da et ambisiøst navn, Takle?

- Navnet skriver seg fra Neil Armstrongs månelanding da han uttalte de berømte ordene "A small step for man, a giant leap for mankind". Men vi har tenkt å gjøre vårt beste for å leve opp til ambisjonene, sier Takle.

Finansiell programvare for håndholdt PC er Giant Leap sin forretningside. De tre studentene har holdt på siden mars i år, og en pilotversjon av programmet PocketTRADER er allerede operativ. Vi fikk demonstrert hvordan det er mulig via mobiltelefon og en Compaq iPaq å laste ned oppdaterte aksjekurser via nettet.

- Jeg har prøvd meg litt på børsen og vet hvor viktig det er å ha tilgang til oppdatert informasjon når som helst og hvor som helst, sier Takle. Vi fikk også vist hvordan det er mulig ved enkle pek på skjermen å foreta kjøp og salg av aksjer. Konsulentselskapet Christiania Consulting har så god tro på ideen at de støtter etableringen med økonomiske midler.

- Men blir det tid til studier utover våren?

- Vi har godt håp om at firmaetableringen til en viss grad kan gjøres til en del av studiet. Min erfaring er at læringseffekten er størst når du får drive med ting du er veldig engasjert i, sier studenten og gründeren Atgeir Takle.

Tekst og foto: Arne Asphjell