MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

UA1/2001: Handelshøgskolen best i test (30.1.01)

Rotete oppsett, manglende linker og uforståelige forkortelser preger lærestedenes nettsider.

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet:
Hvor er linkene?
- Her har i hvert fall noen forstått at det er noe som heter design, nikker Ed-
vardsen, som synes det er bra at universitetet har valgt et menneskeansikt som bilde på hovedsida. Portalen får også positive nikk fra resten av panelet fordi den er delt inn i ulike målgrupper. Problemene møter panelet idet de graver seg ned i strukturen. For eksempel er sosiologi "ukens fag", men ingen linker fører til faget. Og hvor man skal gå for å finne mer informasjon om faget, er vanskelig å vite. Her må man vite på forhånd at sosiologi hører til under linken "Samfunnsvitenskapelige fag" som igjen ligger under linken "Allmennvitenskapelige fag", og det er vel ikke en selvfølge for alle. (www.ntnu.no)

Universitetet i Tromsø:
Og hva er nå TMU?
Panelet premierer Universitetet i Tromsø for at det har delt hovedsida inn i ulike målgrupper.
- Problemene er imidlertid forkortelsene av fakultetsnavnene i menyen. Hvem vet for eksempel hva TMU er for noe?, spør Edvardsen, og forteller at brukere sjelden gidder å klikke seg inn på linker de ikke helt vet hva kommer til å inneholde. Danielsen mener det heller burde vært en link som het "Fakulteter" på hovedsida som går til en side der fakulteter og tilhørende virksomheter står med fullstendige navn og en korttekst om hva de enkelte fakultetene kan tilby. (www.uit.no)

Universitetet i Oslo:
Ord, ord, ord
- Helt utrolig! Brukerne møtes av en vegg med ord man må bruke tid på, det er ikke ett ord på sida som ikke er klikkbart. Stoffet burde heller vært strukturert i en meny, sier Danielsen og rister på hodet. Hun mener Universitetet i Oslo også burde gjort en prioritering av hva som er viktigst, hva folk flest søker etter. Danielsen synes også at det er vanskelig å vite hva universitetet står for: - Bare ord og ubetydelige visuelle virkemidler gjør at vi ikke får noen følelse for universitetet - hva det er og hvilke ideer de har. Det morsomste er at sidene inneholder så å si bare tekst, men likevel har universitetet laget en link til en tekstversjon, ler Danielsen. (www.uio.no)

Norges Handelshøgskole:
Med atmosfære
Dette er det nettstedet som får best kritikk av panelet. - Her har de laget en klar og oversiktlig meny, det er lett å finne informasjon og du vet hele tida hvor i strukturen du befinner deg. Positivt er det også at vi får en følelse av atmosfære. Bildene til de ulike målgruppene er av faktiske mennesker det er lett å identifisere seg med - det er ikke uvirkelige byråbilder, sier Danielsen. Tiller mener sidene gjerne kunne "ropt" enda mer, for eksempel fortalt kommende studenter hva de vil få ut av det å studere. (www.nhh.no)

Universitetet i Bergen:
Rotete
Panelet mener dette nettstedet er hakket bedre enn Universitetet i Oslo, men mye av den samme kritikken gjelder også her. Strukturen er oppfattes som rotete, en miks av både meny og linker som forandres når man klikker seg nedover i strukturen. Sidene skårer heller ikke bra på lesbarhet: - Man setter bare ikke tekst midtstilt, i hvert fall ikke på nettet. Det er utrolig vanskelig å lese, sier Tiller.
- Det jeg synes er trist med sidene, er at de ikke viser fram hva universitetet tilbyr, hva det handler om. For hvem i all verden bryr seg vel om universitetets hovedbygning? Alle gamle læresteder har en steinbygning, det handler heller om å fremme hva som er unikt med dette universitetet og hva det kan tilby de som oppsøker sidene. (www.uib.no)

Statens kunstakademi:
Klare valg
- Her har man gjort klare valg. Hovedsida inneholder fire ting du kan klikke på, og det er bra, sier Danielsen. Du føres rett inn på den tråden du ønsker å følge - fra et generelt nivå kan du grave deg nedover til mer detaljert informasjon. I utgangspunktet er det ingenting som forvirrer, verken av ord eller visuelle virkemidler. Klarheten ødelegges dessverre når man scroller seg nedover på sida. Her er det ganske rotete satt opp linker og et bilde som forkludrer renheten, mener panelet. (www.statkunst.no)