MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Postlukene stenger om ett år (9.2.01)

posten.jpg
Poststyrer Stein Larsen og kundebehandler Lillian Angen leser brevet som de får av Universitetsavisa, hvor det står at postkontoret skal overføres til "Post i Butikk".

Posten står på sitt, og nekter å etterkomme ønsker fra NTNU om ikke å legge ned postkontorene på Dragvoll og Gløshaugen. Sannsynligvis vil Tapir overta ansvaret for posttjenestene, skriver Universitetsavisa som utgies i dag (fredag).

20.000 - 30.000 brukere mister sine filialer når Posten i februar 2002 stenger lukene på Gløshaugen og Dragvoll. Beslutningen om at postkontorene skal overføres til "Post i Butikk" er endelig.

"Det finnes ingen gode argumenter for å legge ned postkontorene på Dragvoll og Gløshaugen", skrev universitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein og tidligere studenttingsleder Christer Heimtoft i et brev til Posten. De mente at gode salgsresultater, overskudd, stor kundegang, kundetilfredshet og tetthet av studenter og ansatte var aspekter som tilsa at filialene måtte opprettholdes. Men argumentene ble ikke hørt.

Tapir overtar?
Posten ser for seg et samarbeid med Tapir om posttjenestene. Det er Norges-gruppen som skal hjelpe Posten å overføre fra filial til butikker og kiosker. Tapir er assosiert medlem av Mix-kiosk-kjeden, som er i Norges-gruppen. Dette gjør at Tapir kan være aktuell samarbeidspartner for Posten.

– Løsningen som det jobbes med internt i Norges-gruppen, er overfor Tapir, sier Roar Aksdal, regionsleder i Post i Butikk Trondheim. Aksdal lover store Post i Butikk-avdelinger med disk som kan betjene to kunder samtidig. Det vil også være selvbetjent pc for personer med nettbank.

Fikk beskjed gjennom luka
Tirsdag morgen fortalte Universitetsavisa de postansatte på Gløshaugen om at beslutningen om å overføre deres postkontor til Post i Butikk, er endelig. Selv var de uvitende om at det var blitt fattet en endelig avgjørelse. En annen ansatt på "Team Elgeseter", som utgjør postkontorene på Gløshaugen og i Elgeseter gate, fikk beskjed via e-post sent tirsdag. Skuffelsen over å ikke bli informert ordentlig, var stor begge steder.

Tillitsvalgt for de ansatte i posten i Trondheim, Tore Strøm, er skuffet over personalpolitikken som han mener har vært for dårlig.

– Hele behandlingen av saken har vært preget av dårlig struktur. Dette er slett, sier Strøm om informasjonen fra ledelsen. Han mener saken i realiteten har vært avgjort siden i sommer, til tross for at det har diskusjoner om alternative løsninger etter det.

Avdelingsdirektør Mona Hafeld i Posten avviser at det ikke er blitt informert om den endelige avgjørelsen. Hun viser til et brev som er sendt 1. februar til de impliserte partene, og til informasjon som er gitt i november. Hun stiller seg uforstående til at de postansatte på Gløshaugen og Dragvoll ikke har fått beskjed.

Hva som skjer med arbeidsplassene for de postansatte på Gløshaugen og Dragvoll, er høyst usikkert. Ved en overføring til "Post i Butikk" er det ikke lenger Posten som har arbeidsgiveransvaret.

Tekst og foto: Tore Hugubakken