- Dette skal bli et boblende, sydende, spennende sted, sa prosjektleder Bjørn Inge Haugan til Universitetsavisa i høst. En måned etter åpningen er det lite fart i gründer-virksomheten i Perleporten.
Vi har fulgt med i aktiviteteten i ukene etter åpningen av Innovasjonssenter på Gløshaugen og må konstatere at det som regel er ganske svart i vinduene i de to øverste etasjene i Perleporten. Det tyder ikke på at det her foregår etableringsvirksomhet som krever 16-timers arbeidsdag og 6-timers søvn, skriver Universitetsavisa i dagens utgave (torsdag).
- Foreløpig har vi verken fått pizzaovn, kopimaskin eller faks, sier Robert i "Falanx"-teamet når vi stikker innom for å ta en test på aktiviteten. Han har sittet på "Falanx"-kontoret en del kvelder, men foreløpig konsentrerer han seg om diplomoppgaven som skal leveres 5. mars.
Dagen starter ikke før 10
Sist uke tok vi flere stikkprøver i Perleporten, og vårt inntrykk er at det foreløpig er dårlig tempo i lokalene der 15 ferske firma har flyttet inn. Mandag morgen klokken 8.00 var alt stengt og mørklagt, og noe annet var kanskje heller ikke å vente. Da vi traff folk i lokalene en ettermiddag lenger ut i uka, fikk vi høre at det sjelden er folk i kontorene før klokken ti. Studenter definerer som kjent forelesninger kl. 8.15 som nattforelesning, og derfor er "morgen" tidligst klokka 10. Til gjengjeld hender det at de holder ut til to på natta, i alle fall de karene vi snakket med hos "Polardesign".
Bortsett fra organisasjonen "Start NTNU", var det bare hos "Polardesign" og "Falanx" at vi fant folk. For øvrig møtte vi bare stengte dører. Fredag etter lunsj fant vi ett møterom som var i bruk. På telefonen har vi klart å få tak i daglig leder for "Internet Learning Systems", Margrethe Steen Hernes, som bekrefter vårt inntrykk av aktiviteten:
- Det er stille i korridorene her ja, sier hun.
Trenger mer tid
Personlig hadde vi forventet oss litt mer "Silicon Valley"-stemning på dette tidspunktet, men kanskje bør vi gi inkubatoren litt mer tid til oppstarting?
- Du kan ikke vente full fart så kort tid etter åpningen, sier Malvin Villabø hos Leiv Eriksson Nyfotek (LEN). Det er LEN som har prosjektledelsen i Inkubator Gløshaugen.
- Dette er et dugnadsprosjekt for å løfte noe nytt, og det tar tid, sier Villabø, som hadde ønsket at prosjektet hadde litt mindre preg av dugnad og at NTNU hadde gått inn med enda større økonomisk tyngde.
- Vi skal ha en diskusjon om organisasjonsform og mulighetene for å trekke inn flere aktører, opplyser Villabø, som håper å få på plass inkubtortjenester som resepsjon, kontortjenester og aktivitetstorg med "liv og røre" ganske snart.
Tekst og foto: Arne Asphjell