MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Stavangerinvasjon på Elektro (28.2.01)

torkelsen.jpg
Sigve Skrettings (t.h.) 700 smaksprøver på chilipølse og parmapølse gikk raskt unna til sultne NTNU-studenter. Komikeren Per Inge Torkelsen fikk en av de siste pølsebitene. I dag onsdag kl. 15.00 kan du høre ham i auditorum S8, der han bl.a. gir til beste forvridde visdomsord som ”Det er bedre å hoppe i det sure eplet enn å gå som katten rundt den varme musen”.

For fjerde år på rad har en rekke bedrifter fra Stavanger laget sin minimesse på elektrostripa. Hensikten er å fange dyktige kandidater til et næringsliv i vekst. Stor-Stavanger har med sine 190.000 innbyggere passert Trondheim.

- Gjennomsnittlig vekst i sysselsettingen i Stavangerområdet i perioden 1996-99 var 12%, sier Judy Asheim fra Stavanger kommune. – Det forklarer hvorfor vi må ut og stjele folk fra andre plasser.

Siste år ble det en nedgang i antall ansatte i oljeindustrien, men det er få som har flyttet fra Stavanger av den grunn. Industri med tilknytning til oljebransjen er godt representert blant de 15 bedriftene som har stand i elektro i dag onsdag, eksempelvis Halliburton, Aker Offshore, Statoil og Schlumberger. Vi finner også Sjøkartverket, Lyse energi, Høyskolen i Stavanger og Stavanger kommune blant utstillerne. Utstillingen er åpen fram til kl. 17.00 i dag onsdag.

Jæren er et godt sted å bo, fremholder Judy Asheim, som kan fortelle en sann historie om en familie som flyttet til Stavanger fra Trøndelag, og som savnet snøen fælt. Etter 12 år solgte de huset og flyttet tilbake til hjemstedet, men bare et år senere var de tilbake i Stavanger. – Vi har skuffet mer snø dette året enn de foregående 12 til sammen, var beskjeden fra familien som ikke var fullt så snøfrelst lenger. Tidlig vår er en av de fordeler Asheim fremhever med Jæren. Krokusen blomstrer allerede i midten av februar.

Karrierebyen Stavanger

Samtidig med messen er det bedriftspresentasjoner i auditorium EL6, og fra kl. 14.15 presenteres ”Karrierebyen Stavanger” i auditorium S8 i Sentralbygget. ”Mer enn bare olje – Norges heftigste nattby” er undertittelen på denne seansen som starter med tips til jobbsøkende om hvordan man best presenterer seg for en potensiell arbeidsgiver. Hva ser bedriftene etter når de rekrutterer, hva legges det vekt på i jobbintervjuet og lignende er nyttige tips for kandidater som skal ut i arbeidslivet.

Klokken 15.00 trer komiker Per Inge Torkelsen i aksjon i auditorium S8. Han skal fortelle hvorfor Stavanger er Norges nest beste by. Nest best? Torkelsens forklaring er følgende: Alle de andre sier de er best – Trondheim er best i fotball, Oslo har flest restauranter osv. Stavanger er nest best på alle områder – da må vil ble best totalt sett, er hans konklusjon.

Tekst og foto: Arne Asphjell