MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Ekspert-redning til Ericsson? (24.4.01)

ekspert.jpg
Noe for kriserammede Ericsson? Mobiltelefonarmbånd er en av flere spennende duppeditter som Ole-Egil Hvitmyren og andre "Eksperter i team" har utviklet i løpet av vårsemesteret.

Mobile duppeditter i form av både armbånd og briller er blant blikkfangene når sivilingeniørstudenter på kurset "Eksperter i team" onsdag (24. april) presenterer vårens tverrfaglige kolleksjon.

Opprinnelig var ideen å utvikle en mobiltelefonhanske, det var i alle fall forslaget fra faglæreren. Men med full frihet til selv å definere oppgaven innenfor en viss ramme, opplevde de 26 studentene det som mange andre har erfart i tverrfaglige prosjekt; Under prosessen dukker nye ideer opp og kartet stemmer ikke helt med terrenget.

Telefonarmbånd
- Vi fant etter hvert ut at et mobiltelefonarmbånd er mye tøffere enn en hanske, forklarer en engasjert Ole-Egil Hvitmyren. Kybernetikkstudenten vifter stolt med prototypen på det som kunne ha blitt en ny generasjon mobiltelefoner. Men en kombinasjon av en lunken holdning fra forespurte produsenter og vel kostbare deler, fører til at duppeditten trolig aldri kommer på nett. Hvitmyren har heller ikke tro på at gruppens – rettere sagt landsbyens - superhippe mobiletefonbrille blir å få kjøpt i butikken. Men at mobilløsningene vil fungere hvis de blir implementert, det er han rimelig skråsikker på.

Lærerikt
Prosjektet "Eksperter i Team" er et obligatorisk kurs for alle studentene i fjerde klasse på sivilingeniørstudiene. I dette kurset er hele årskullet blandet og delt inn i 32 forskjellige grupper, eller "landsbyer", som alle jobber med ulike emner. Innen den enkelte landsby er studentene organisert i ni grupper á fire studenter, slik at studenter fra ulike studieretninger møtes i gruppene. Målsettingen med kurset er at hver enkelt student skal oppleve å være ekspert innen sitt fagområdet samtidig som vedkommende lærer å jobbe i tverrfaglige team.

- En artig og lærerik prosess hvor jeg blant annet ble nødt til å bruke nål og tråd for første gang; en vaskeklut er nemlig en vital del i prototypen. Slik oppsummerer kybernetikkstudent Ole-Egil Hvitmyren prosessen som har ført fram til både mobiltelefonarmbånd og mobiltelefonbrille. Det er studenter tilknyttet fagfeltene telematikk, elektronikk, maskinteknikk og kybernetikk som har befolket landsbyen som siden januar har brynt seg på trendy telefoner til deg som lever i tiden og forventer effektivitet, funksjonalitet og masseprodusert individualitet.

Tekst og foto: Trond Oldertrøen


Her finner du informasjon om alle prosjektene i "Eksperter i team".