MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

NTNU får penger til restprosjektet (10.5.01)

getfile.jpg
NTNU fikk til slutt penger til å utvide Fysikkbygget på Gløshaugen.

getfile1.jpg
Lerkendalsbygget får en ny etasje etter at Regjeringen endelig har funnet penger til å fullføre Realfagprosjektet.

Nå blir det en ekstra etasje på Lerkendalsbygget, utvidelse av Fysikkbygget, samt ombygging av tre kjemiblokker på Gløshaugen. Endelig har NTNU fått penger til å fullbyrde det såkalte "restprosjektet".

Utdanningsminister Trond Giske kom med den store nyheten på en pressekonferanse torsdag. Han kunne opplyse at NTNUs flere år lange lobbyvirksomhet endelig har gitt uttelling. Regjeringen har nemlig satt av penger til det såkalte restprosjektet i revidert nasjonalbudsjett som blir lagt fram for Stortinget før sommeren. Giske har ingen tro på at forslaget ville bli stoppet i stortingsbehandlingen, og da ligger alt klart for at prosjektet blir fullført. 112 millioner kroner vil det koste å fullføre prosjektet, som består i å bygge en ekstra etasje på Lerkendalsbygget, utvide Fysikkbygget, samt bygge om tre av kjemiblokkene på Gløshaugen. Summen har kommet på bordet gjennom en 50/50 spleising mellom NTNU og KUF.

Universitetet har finansiert sin del av summen gjennom salg av eiendommer, samt at man har budsjettert med reduserte utgifter som en følge av nybyggingen, kunne universitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein fortelle. Hun var forøvrig strålende fornøyd med at Regjeringen endelig har funnet penger til restprosjektet. Giske på sin side roste NTNU for en vellykket lobbykampanje. Skarstein la til at det var på høy tid at NTNU fikk gjennomslag for dette nå, siden Statsbyggs godkjennelse av prosjektet ville ha utløpt i oktober. Hvis det hadde skjedd før man klarte å finansiere bygget, ville terskelen for å få gjennomført byggingen blitt mye høyere.

Realfagprosjektet ble aldri fullført
Det store Realfagbygget som stod ferdig i fjor sommer er egentlig bare en del av et større prosjekt, kalt "Realfagprosjektet". Det overordnede målet med dette prosjektet har vært å skaffe samlokalisert husrom for alle realfagene ved NTNU. Prosjektet inneholder, i tillegg til selve Realfagbygget, også bygging av en ekstra etasje på Lerkendalsbygget (de lave husene nedenfor Realfagbygget), en utvidelse av Fysikkbygget på Gløshaugen, samt ombygging av kjemiblokk 1, 2 og 3 på Gløshaugen.

NTNU fikk som kjent penger til å bygge selve Realfagbygget. Resten av byggeplanene (kalt "restprosjektet") ble det imidlertid vanskeligere å få finansiert. NTNU har hele tiden insistert på at Realfagprosjektet ikke er fullført før "restprosjektet" er realisert, men det har vært vanskelig å få gehør blant de bevilgende myndigheter. I innstillingen til statsbudsjett for 2001, ba imidlertid KUF-komiteen på Stortinget Regjeringen om å " inn i en dialog med NTNU" for å få fullført restprosjektet, uten at noen på NTNU hadde stort håp om at dette ville føre til noe konkret. Nå viser det seg imidlertid at regjeringen har tatt Stortinget på ordet og bevilget penger slik at Realfagprosjektet endelig kan fullføres.

Tekst og foto: Even Gran