MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Seks priser utdelt på NTNUs festmøte (11.5.01)

otterlei_kavli.jpg
To av prisvinnerne ved dagens festmøte får en ekstra serenade av Stindens Promenadeorchester i det de ankommer Samfundet: Førstesekretær Sissel Kjøl Berg (t.v.), Program for lærerutdanning, mottar NTNU's arbeidsmiljøpris. Stipendiat Bodil Kavli (t.h.) ved Institutt for kreftforskning og molekylærbiologi får forskningspris i medisinsk teknologi for utvikling av en ny eksperimentell metode for studier av reparasjonsmekanismer i levende celler. Foto: Arne Asphjell.

Seks priser ble delt ut ved NTNUs festmøte i Studentersamfundet på fredag. Heder, ære og til sammen 110.000 kroner ble overrakt prisvinnerne.

I forbindelse med NTNUs årlige festmøte i mai, blir det delt ut en rekke priser. I år ble det delt ut seks priser til i alt sju lykkelige prisvinnere.

Forskningspris i medisinsk teknologi i Trondheim – kr 30 000
Prisen ble delt mellom førsteamanuensis, dr.ing. Marit Otterlei og stipendiat, siv.ing. Bodil Kavli, begge ved Institutt for kreftforskning og molekylærbiologi. Prisvinnerne har vært sentrale i utviklingen av en ny eksperimentell metode for å studere og identifisere spesifikke molekylærbiologiske reparasjonsmekanismer i levende celler for en av de mest vanlige skadene i arvematerialet. Prisen går til enkeltpersoner som utmerker seg innenfor medisinsk teknologisk forskning. Prisen utdeles av en stiftelse sammensatt av representanter fra NTNU, Sintef og RiT.

Essos forskerpris – to priser a kr 25 000
Den første Esso-prisen gikk til dr.ing. Johannes Skaar fra Hole i Buskerud for beste grunnleggende dr.ing.-avhandling med tittelen "Synthesis and characterization of fiber Bragg gratings", som basiskunnskap for å dekke det økende behov for overføringskapasitet innenfor telekommunikasjon og internett.

Den andre Esso-prisen gikk til dr.ing. Arve Grønsund Hanssen fra Flekkefjord for beste anvendte dr.ing.-avhandling med tittelen "Structural crashworthiness of aluminium foam-based components", som blant annet har ledet fram til støtfangersystemer basert på aluminiumskum utført i samarbeid med forskningssenteret til Fiat i Torino.

Prisvinnerne velges blant de omtrent 130 dr.ing.-kandidater som hvert år uteksamineres fra NTNU.

Allforskprisen – kr 25 000
Allforskprisen gikk i år til førsteamanuensis i fagdidaktikk Ingvill M. Holden, for blant annet sin innsats for den positive utviklingen vedrørende interessen for matematikk og for verdien av matematisk kunnskap.

Prisen deles ut til forskere eller forskningsgrupper som arbeider med allmennvitenskapelige problemstillinger. Prisen verdsetter god formidling av forskningsresultater. De prestasjoner som belønnes skal ifølge statuttene ”preges av toppinnsats mer enn rosverdig innsats”.

NTNUs arbeidsmiljøpris – et reisestipend på kr 5 000
Prisen gikk til førstesekretær Sissel Kjøl Berg, Program for lærerutdanning (PLU). Prisen gis til en person eller et miljø som har utmerket seg i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet.

Likestillingsprisen ved NTNU
Prisen gikk til Fakultet for maskinteknikk. Prisen går til den person eller det miljø som på en aktiv måte har satt i verk tiltak eller aktiviteter som bringer likestillingsprosessen videre.


Last ned bilder fra NTNUs festmøte den 11.5.01