345 ansatte ved NTNU har bestilt hjemme-pc. Firmaet som selger maskinene, hadde ambisjoner om å selge 500.
Tilbudet om hjemme-pc ble sendt ut til 3800 NTNU-ansatte. Av disse er det altså 345 som har slått til, hvorav 100 har bestilt bærbar pc.
Markedet mettet?
- Markedet for hjemme-pc begynner å bli mettet, tror senior salgssjef Audun Bruaas i leverandørfirmaet ITWorks. På slutten av 90-tallet opplevde datafirmaet at opptil 80 prosent av de som fikk slike tilbud, takket ja. Dette har nå "roet" seg ned til 20-25 prosent. Og ved NTNU var det færre enn 10 prosent som lot seg friste.
Datafirmaet vil gjennomføre et oppsamlingsheat senere i år, hvor de vil komme med nok et tilbud om hjemme-pc. Og tross alt er Bruaas fornøyd med universitets-avtalen.
- Omsetningen er glimrende, spør du meg. NTNU er en kanonkunde.
Feil ved utsendelse
Under utsending av tilbudsbrosjyren ble det oppdaget mange feil i produktinformasjonen. Bestillingsskjemaet var uriktig og feil printer var avbildet. Bruaas sier at trykkeriet har blandet to ordrer. Han ser ikke bort fra at feilinformasjonen førte til at noen valgte å ikke kjøpe. En annen årsak kan rett og slett være at mange ansatte allerede har en hjemme-pc som de er fornøyd med. For eksempel kan ektefellen ha inngått en hjemme-pc-avtale med sin arbeidsgiver.
Kortere frist
Koorodinator for hjemme-pc-prosjektet ved NTNU, Siw Monicha Runde i IT-seksjonen, sier at mange av de ansatte har benyttet seg av informasjonen om tilbudet på nettet og tatt kontakt per telefon. Noen syntes at svarfristen ble for kort. Opprinnelig var fristen satt til tre uker, men på grunn av forsinkelser i posten, og påskeferien, ble fristen i realiteten ei uke kortere.
Runde tror ikke at man kan regne med at det er like store etterspørsel etter pc-er ved et universitet, som i vanlige bedrifter. En stor andel av de ansatte ved NTNU har hatt pc på jobb og hjemme i lang tid.
Av Tore Hugubakken