MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Sen datoplan kompliserer ferien (13.7.01)

Faglærere ved NTNU må utsette detaljplanlegging av ferien på grunn av den sene datoplanen for kontinuasjonseksamen. - Firkantet og frustrerende, synes professor Per-Åge Krogstad.

Høstens kontinuasjonseksamener (konteeksamener) for sivilingeniørstudentene begynner allerede i månedsskiftet juli-august. Datokabalen for de nye eksamenene blir lagt i midten av juli. - Det er alt for sent, mener professor Per-Åge Krogstad ved Institutt for mekanikk, termo- og fluiddynamikk.

Forstyrrer ferien

- Faglærerne er frustrerte fordi de ikke kan planlegge ferien i detaljer før etter 10 juli, sier Krogstad. Han kan ikke forstå hvorfor kabalen for konteeksamen legges så sent. Dette gjør det vanskelig for mange faglærere å bestemme ferie, som å booke sommerhus i Danmark eller å bestille familieturen til Hellas. Krogstad mener det skal være mulig å bestemme kontinuasjonseksamen samtidig med at vanlig eksamen settes opp, noe som skjer året før. Hvis det viser seg at ingen skal ta kontinuasjonseksamen i det faget, kan man bare stryke den reservasjonen. Krogstad karakteriserer dagens ordning som irriterende og problematisk. Tidligere unngikk man denne problematikken da konteeksamen fant sted i midten av august. Nå er semesterstart flyttet frem to uker, og eksamenen likeså.

Forstyrrer sommerjobben

Ved konteeksamen må faglærerne være tilgjengelig for blant annet for å gå "trøsterunde". Per-Åge Krogstad hevder at dagens sene datoplan også skaper problemer for studentenes sommerjobb. Kristian Waagan, sivilingeniørstudent i datateknikk, kan bekrefte dette. Til høsten skal han ta konteeksamen i algoritmer og datastrukturer. - Heldigvis har jeg en arbeidsgiver som er fleksibel og som vil gi meg fri, men det ville ha blitt mer problematisk med en annen arbeidsgiver, sier datastudenten som i år jobber som baker. Han kjenner til mange andre studenter som får vansker fordi de ikke kan fortelle arbeidsgiveren hvor lenge de kan jobbe.

- Urealistisk

Leder av eksamensgruppen, Per Odd Langnes, synes Krogstads forslag om tidligere datoplan er urealistisk. - 3300 studenter skal ha eksamener i 700 forskjellige fag i løpet av 17 dager, forklarer Langnes og legger til at studentene har krav på inntil seks kollisjonsfrie eksamener. Dette kan umulig planlegges individuelt ett år i forveien. Langnes må selv ofre ferie på sommeren for å få eksamenskabalen til å gå opp.

Av Tore Hugubakken