MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Studentene vil fortsatt ha tre i Kollegiet (18.9.01)

studenter_omkamp.jpg
Nestleder i Studenttinget, Anne Sofie Ravndal Risnes, håper at Kollegierådet tar hensyn til konfliktene som kan oppstå hvis det bare blir to studentrepresentanter i Kollegiet.

tabell.jpg

Studenttinget øyner nå sjansen til likevel å få beholde sin representasjon i Kollegiet. Det kan bety færre eksterne og flere studenter i NTNU-styret.

Det er i den nye høringsuttalelsen om universitetsloven at Studenttinget har funnet et mulig smutthull. Her står det nemlig at det åpnes for en annen sammensetning av Kollegiet i særlige tilfeller. Dette ønsker Studenttinget å utnytte. Nå ber de Kollegierådet om å gjøre om vedtaket fra 23. august, som reduserte studentrepresentasjonen med én og økte den eksterne med to.

Brobygging forsvinner?
I et brev til Kollegierådet ber Studenttinget om at saken tas opp på møtet torsdag 20. september. Her skal også nominasjonen av eksterne representanter til Kollegiet finne sted.

Ett av argumentene er at med bare to studentrepresentanter vil kampen mellom campusene skjerpes. Det betyr i klartekst nye kamper om styreplass mellom Gløshaugen og Dragvoll. Ifølge nestleder i Studenttinget, Anne Sofie Ravndal Risnes, er dagens representasjon, med to studenter fra Gløshaugen og én fra Dragvoll, med på å bygge broer mellom studiekulturene.

Gløshaugen-dominans?
– Jeg er veldig bekymret for hvordan brobygginga skal fortsette, hvis vi får færre studenter i Kollegiet, sier Ravndal Risnes. Hun frykter at det bare vil bli representanter fra Gløshaugen-miljøet. Ved forrige valg var det siv.ing.-studentene som soleklart fikk de to første styreplassene.

Studenttinget hevder videre at mange studenter i Kollegiet gir en signaleffekt om at studentene er en viktig ressurs i styringen av et universitet. Dessuten har studentene i Kollegiet klart å jobbe fram flere saker på et nasjonalt nivå. Studenttinget foreslår å redusere den eksterne representasjonen med én person. Ett av argumentene for det er at eksterne ikke vil bruke så mye energi på et slikt verv som en student vil.

– Men er ikke dette freidig overfor de vitenskapelige ansatte som bare har to?
– Det kan sikkert oppfattes slik, men det er min jobb å tale studentenes sak, sier Ravndal Risnes. Hun minner om at rektoratet også tilhører en vitenskapelig gruppe, slik at de til sammen kan utgjøre fire av elleve stemmer (eventuelt fem hvis rektor benytter seg av dobbeltstemmen).

Rabalder i Oslo
Ved NTNU gikk den første avgjørelsen om å endre Kollegiets sammensetning stille for seg. I Oslo forlot studentene Kollegierådets møte i protest da tilsvarende sak ble behandlet. Utmarsjeringen skjedde etter at de vitenskapelige ansatte nektet å redusere sine plasser i Kollegiet fra fem til to.

Studentene mente på sin side at Kollegiet ikke skal være et faglig utvalg, og at det er arrogant at de vitenskapelige ansatte å ikke ville fordele makten.


Tekst og foto: Tore Hugubakken