MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Nyttig studenthjelp til mindre bedrifter (30.10.01)

shell.jpg
Blide prisvinnere, fra venstre: Torbjørn Arnesen går 5. årskurs offshoreteknologi ved Høgskolen i Stavanger, Knut Anonsen representerer stipendgiveren Norske Shell, Ida Grong Aursand er kjemistudent i 4. klasse bioteknologi ved NTNU og Øyvind Antonsen er student på maskin ved NTNU, 4. årskurs.

Øyvind Antonsen har prosjektert et minikraftverk, Ida Grong Aursand har utviklet en metode for virusdeteksjon og Torbjørn Arnesen har utarbeidet en materialhåndbok. I alt 33 studenter har gitt verdifull hjelp til småbedrifter i årets STEP-program.

STEP står for Shell Technology Enterprise og er et program for utplassering av studenter i små og mellomstore bedrifter, med finansiell støtte fra Norske Shell. Dette er fjerde år for STEP, som i år er et samarbeidsprosjekt mellom Shell, Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND), NHO, Nordmøre Næringsråd og NTNU.

Støtter småbedrifter
Det er Shell i Storbritannia som står bak STEP-programmet. I England deltar nærmere 1.000 studenter i STEP, og næringsminister Nigel Griffiths ønsker å utvide til 5.000 deltagere.
- One of the most important enterprise programmes anywhere, sier han om STEP.

Lederen for STEP i Storbritannia, Phil Donelly, understreker at STEP først og fremst er et program for å støtte mindre bedrifter, ikke et program for å gi studenter sommerjobb. Basisideen er å gi studenter åtte ukers sommerjobb i en mindre bedrift som arbeider innenfor studentens fagområde. STEP og bedriften dekker en halvpart hver av lønn til studenten.

Tre prisvinnere
I alt 33 studenter deltok i årets STEP-program. En jury har vurdert arbeidene til studentene, og delt ut priser til de tre beste. Maskinstudent Øyvind Antonsen ved NTNU fikk førsteprisen på 10.000 kroner for utvikling av et minikraftverk på 300 kilowatt basert på vannkraft fra en Peltonturbin. Antonsen har arbeidet hos P. Meyer Industrier på Frei.

Ida Grong Aursand er kjemistudent ved NTNU og har bioteknologi som studieretning. Hun utførte sitt STEP-prosjekt ved Næringsmiddelkontrollen i Namdal, der hun har utredet mulighetene for etablering av et PCR-laboratorium. PCR - polymerase chain reaction - er en metode som brukes til detektering av virus og bakterier, og er for eksempel nyttig i oppdrettsnæringen. Hun fikk andrepremie på 6.000 kroner for sitt arbeid.

Tredjepremie gikk til Torbjørn Uleberg Arnesen, som snart er ferdig siv.ing i offshoreteknologi fra Høgskolen i Stavanger. Han har utarbeidet en håndbok for stålkvaliteter som benyttes i undervannsinstallasjoner for Poseidon Group i Stavanger.

Tekst og foto: Arne Asphjell