Du har nå bare noen timer på deg til å stemme i rektorvalget. Mandag kl.16.00 stenges det digitale valglokalet. Fram til fredag hadde 14 prosent av de stemmeberettigede valgt rektorpar.
Deltagelsen i Kollegievalget har hittil vært høyere enn i rektorvalget, til tross for at styrevalget varer helt fram til 19.november.
Siste sjanse!
Mandag er siste sjanse til å hjelpe enten duoen Kathrine Skretting/Ingvald Strømmen eller konkurrentene Eivind Hiis Hauge/Julie Feilberg inn i rektoratkappene. Hvis du lurer på hva valget står om og hva som skiller kandidatene, vil vi oppfordre deg til å lese valgsidene på nettet. Her har kandidatene de siste ukene svart på spørsmål som er stilt direkte av velgerne.
Resultatet klart mandag ettermiddag
Resultatet av rektoratvalget vil bli klart mandag ettermiddag, og legges umiddelbart ut på Innsida/InnsidaUT. Redaksjonen vil også følge opp med intervjuer og annet stoff om valgresultatet.
Valgdeltagelsen
Kl.12.40 fredag var følgende stemmer avgitt i årets NTNU-valg:
Valg av rektor/prorektor: 2936 stemmer avgitt (14 prosent av de stemmeberettigede)
Valg av teknisk/administrative representanter i Kollegiet: 392 stemmer (24 prosent)
Valg av teknisk/administrative vararepresentanter i Kollegiet: 359 stemmer (22 prosent)
Valg av vitenskapelige representanter i Kollegiet: 525 stemmer (25 prosent)
Valg av vitenskapelige vararepresentanter i Kollegiet: 447 stemmer (22 prosent)
Du har stemmerett...
...hvis du er registrert student eller tilsatt/engasjert i minst halv ordinær stilling og tiltrådte senest den dagen manntallet ble lagt ut. Lønnes du av Forskningsrådet, fond eller oppdragsmidler, og lønna blir utbetalt via NTNU, har du også stemmerett. Det samme gjelder også alle professor II (professorer i bistillinger).
Du har ikke stemmerett...
...hvis du har pemisjon for å jobbe annetsteds - med mindre du i permisjonsperioden har en annen stilling ved NTNU, som ikke gir stemmerett. Er du tilsatt eller engasjert for mindre enn ett år, har du ikke stemmerett - med mindre du har vært i et sammenhengende tilsettingsforhold i minst ett år fram til valget. Da kan du stemme likevel.
Men alle stemmer teller ikke like mye
I rektorvalget blir stemmene vektet. Dette betyr at en stemme fra en vitenskapelig ansatt - via et relativt komplisert regnestykke - veier tyngre i rektorskålen enn en studentstemme eller en stemme fra teknisk/administrativt ansatte. Vektingen foretaes av valgstyret umiddelbart etter at valglokalet stenges mandag kl. 16.00.
Ved Kollegievalget veier imidlertid alle stemmer like mye.
Hele valgreglementet finner du her.
Her kan du avgi din stemme (NB! Du MÅ være pålogget intranettet for å kunne stemme).