Det er igjen bråk og intriger i studentpolitikken. Etter det ekstraordinære møte i Velferdstinget (VT) torsdag ble det fremmet et mistillitsforslag mot konsernstyrelederen i Samskipnaden (SiT), Åse Birgitte Haugen.
Det var Hanne Skaare Pedersen, nyvalgt studentrepresentant i Kollegiet, som tok til orde for et mistillitsforslag under torsdagens møte. Utspillet kommer i kjølvannet av et svært kontroversielt møte i Studentparlamentet (SP) ved Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST) tidligere denne uka, skriver studentavisen Under Dusken.
Dobbeltrolle?
Da ble blant andre lederen i Studenttinget og Velferdstingets Roger Beite kastet på gangen under en diskusjon om Velferdstingets framtid. På dette møtet deltok Haugen som ordstyrer. På et møte tidligere i uka for arbeidsutvalget i Studenparlamentet deltok Haugen i egenskap av å være HiST-student. Beite mener at Haugen har vært med på å diskuterte avgjørende saker for det kontrollorganet som skal passe på de pengene som forvaltes av det styret Haugen selv er leder for. Rollene som både konsernstyrer og student i behandlingen av Velferdstinget, mener Beite og flere er kritikkverdig.
Kan overleve mistillitsforslaget
I innkallingen til torsdagens møtet sto det at flere "har reist tvil om hvorvidt leder for konsernstyret har vurdert og avklart sin rolle og stilling riktig." Leder av Velferdstinget, Roger Beite mener at Haugen har større sjanse til å overleve mistillitsforslaget hvis hun kommer med en beklagelse, enn hvis hun ikke gjøre det. Mistillitsforslaget vil bli behandlet i løpet av kort tid.
Haugen hevder overfor Under Dusken at hun har holdt et klart skille mellom sine private og politiske roller.
Dette er Velferdstinget:
Fastsetter semesteravgiften og hva den skal brukes til. Er kontrollorganet til studentene overfor Samskipnaden.
Dette er konsernstyret:
Samskipnadens øverste ledelse, satt sammen av representanter fra de ansatte ved Samskipnaden, rektorene ved NTNU og HiST, samt studentene i Trondheim. Studentene er i flertall og velges av Velferdstinget. Styret forvalter 600 millioner studentkroner.
Av Tore Hugubakken