MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

- Alle får beskjed før jul (21.11.01)

getfile1.jpg
- Vi vet fortsatt ikke om noen vil miste jobben på grunn av fakultetsomleggingen, men vi tror vi skal unngå det, fortalte universitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein.

Før jul får alle beskjed om hvor de skal møte opp over nyttår. Det var universitetsdirektør Vigdis Moe Skarsteins beskjed til de berørte på fagforeningen 2fos temadag om fakultetsomleggingen i dag, onsdag.

Skarstein kunne imidlertid ikke love at alle ville bli fast plassert før jul. Mange må finne seg i å bli flyttet på senere i prosessen også. Hvor mange, er det for tidlig å si noe om. Skarstein ville heller ikke si noe om noen ville miste jobben som en følge av fakultetsomleggingen.

- Vi tror vi skal klare å tilby alle fornuftige arbeidsoppgaver, men dette er det for tidlig å si noe om, sa universitetsdirektøren. Hun gjentok dermed det som NTNU-ledelsen tidligere har sagt i denne sammenhengen. Noen garanti mot oppsigelser er det ingen som får.

Nei til endring for endringens skyld
Førstelektor i organisasjons- og ledelsesfag ved Høgskolen i Nord-Trøndelag, Ole Meier Kjerkhol, holdt i begynnelsen av temadagen et foredrag om generelle trekk ved omstillingsprosesser.

Kjerkhol hevdet at omstillinger slår feil ut hvis de er rigide og toppstyrte. Det viktige er at grunnnivået får handlingsrom til å omforme endringsprosessen i sitt eget bilde. Det er først når grunnplanet føler et eierskap til omstillingen, og ser på den som noe positivt, at den blir effektiv i praksis, hevdet han.

Kjerkhol oppfordret alle til å motsette seg endringer for endringens skyld. Endringsprosesser skal kun være et middel for å nå felles, overordnede mål, framsatte han.

Kjerhol ville ikke ut med sine eventuelle synspunkter på den omstillingsprosesen NTNU er oppe i nå.

Fornøyd og skamfull
- Noen ganger føler man skam over å være fornøyd med egen plassering i en omstillingsprosess. Særlig hvis man har mange kolleger som har vært mindre heldige. Dette hevdet Anne Katarina Cartfjord, leder av HMS-seksjonen ved NTNU. Hun avsluttet temadagen med å presentere funn og erfaringer fra Orgutprosessen ved NTNU i 1998, samt omorganiseringen av Sintef i 1995/96.

Cartfjord kunne fortelle at mange i disse prosessene hadde en irrasjonell skyldfølelse og tenkte at: "grunnen til at de skal omorganisere nå, er vel fordi jeg har gjort en for dårlig jobb". Videre føltes tapet av det sosiale fellesskapet som det verste for mange.

Den 50-60-personer store forsamlingen på 2fos temadag, der mange av de fremmøtte blir direkte berørt av NTNU-omleggingen, fikk avslutningsvis noen gode råd av HMS-sjef Cartfjord.

- Den aller beste terapien når man har det vanskelig, er å snakke med noen som forstår og gir aksept, avsluttet Cartfjord.

Av Even Gran