De tre nyvalgte ansatte-representantene i NTNUs styre (Kollegiet) sier alle at de er topp motiverte for sine nye roller. Samtidig har de stor respekt for vervene de nå går til.
Alle de tre valgte representantene fikk på forhånd sterke oppfordringer om å stille. Påtrykk fra kolleger er tydeligvis et godt utgangspunkt for å bli valgt.
Lite valgkamp i forkant
Av de tre er det bare Geir Lunde som har drevet en form for valgkamp. Han var på en runde til enhetene ved egen avdeling, Teknisk, og oppfordret kollegene til å gi ham sin stemme.
Bjarne Foss har deltatt på ett valgmøte på Dragvoll. Foss tror at det er den fyldige og klare programerklæring han presenterte på nettet som i hovedsak har skaffet ham stemmene. Foss har også fått oppmerksomhet for måten han har drevet Institutt for teknisk kybernetikk på, blant annet har han presentert instituttets strategiarbeid på ledelsens Røros-seminar. Dette tror han også har virket inn på gode stemmetall.
Austgulen var inne på valgsidene på nettet hver dag og fulgte ekstra godt med i Universitetsavisa i denne perioden, men gjorde ingen valganstrengelser utover det.
Langsomhet i hverdagen
- Dette har jeg lyst til, sier Austgulen om styrevervet. Hun synes universitetspolitikk er interessant, og spesielt NTNU som har mye spennende på dagsorden akkurat nå. Hun synes at plassen i Kollegiet vil fungere fint komplementært til styreverv hun har i Forskningsrådet og ved Regionsykehuset.
Foss sier at hans prioriteringer i Kollegiet vil styres av erkjennelsen av at NTNUs to hovedoppgaver, forskning og undervisning, utføres ute i de operative enhetene.
- I alle avgjørelser vil jeg vurdere hvilke konsekvenser et vedtak har for forskning og undervisning, som er våre primære oppgaver, understreker Foss, som legger til at han vil gjøre sitt beste til å bidra til et konstruktivt samarbeidsklima i Kollegiet.
Lunde registrerer at NTNU som organisasjon virker veldig stresset.
- Vi må finne tilbake til "langsomheten i hverdagen", sier han og siterer en UiO-professor.
- Vi kommer like fort frem med lange, rolige skritt som små og febrilske, hevder han.
Åpne møter med Lunde
Ingen av de tre styrerepresentantene har planer om å følge opp Trond Andresens orienteringer og diskusjonsinnlegg på nettet om arbeidet i Kollegiet. Lunde vil invitere til diskusjon og spørsmål i et auditorium i tilknytning til kollegiemøtene.
- Det er ikke alle som har tilgang til nettet, understreker Lunde.
Tekst og foto: Arne Asphjell