Engasjement utenfor studiene kan lønne seg. Det nye faget Studenter i ledelse gjør at studentledere får vekttall for jobben.
Lørdag la de åtte representantene i styret for Uka-01 fram en rapport som oppsummerer erfaringer fra høstens store kulturarrangement i Trondheim.
Deres etterarbeid er en del av et fag som kalles Studenter i ledelse. Det er Studentersamfundet i Trondheim og Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse som har utviklet dette nye faget. Her skal studenter som er engasjert som ledere utenfor studiet få en teoretisk tilnærming til arbeidet og to vektall for jobben. Leder av Uka-01, Lars Tobias S. Drogseth er godt fornøyd med at det er blitt opprettet et slikt fagtilbud og roser NTNU for samarbeidet.
Bare for studentledere
I tillegg til Uka-styret er det også ledere på Samfundet, studentrepresentantene i Kollegiet og i Studenttinget, og representanter i IAESTE (The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) og ISFiT som får tilbud om Studenter i ledelse, som vil gå både vår og høst.
Rapporten teller 50 prosent i det lille faget, mens de resterende 50 prosent av vurderingen er delt likt mellom en annen rapport om gruppeprosessen som har funnet sted, og presentasjonen av rapporten.
Ukas fireårs-feil
Det var Uka-sjefen som lørdag presenterte etterarbeidet fra Uka-styret. De hadde sett på hvilke tiltak og hvilken oppfølging som skal til for å sikre et best mulig utgangspunkt for gjennomføring av Uka i 2003.
Drogseth mente at oppfølgingen fra det forrige styret var relativt dårlig, og at det manglet dokumentasjon for blant annet salgstall. Det gjorde utgangspunktet for hans styre mye dårligere. Drogseth pekte også på det utvidede kultur- og underholdningstilbudet i Trondheim er med på å utfordre suksessen til Uka.
I rapporten kom det også fram at Uka lider av en fireårs-feil. For i evalueringen av hver Uke blir det fokusert på de feilene som er blitt gjort, og ikke på hva som har fungert bra. Dette fører til at Uka unngår de feilene som ble gjort for to år siden, men gjentar de feilene som ble gjort fire år tidligere. Tilsvarende gjelder til en viss grad på områder som fungerer bra.
Tekst og foto: Tore Hugubakken