MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

RIT2000: - Dilemma for NTNU (19.12.01)

getfile1.jpg

- Lokaliseringen av RIT2000 er et dilemma for NTNU. Det er imidlertid viktig at tidsplanen holdes, og at de tre første RiT-sentrene kommer på plass innen 2005. Dette sier universitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein i en kommentar til utredningen om lokalisering av RiT 2000.

- NTNU ønsker et samlet universitet og det ville være flott om vi kunne få en løsning der både de teknologiske og naturvitenskapelige fagene, humaniora, samfunnsfag og medisin er samlet på en felles campus. Dersom universitetsklinikken og Det medisinske fakultet flytter til Dragvoll, utelukker det en total samlokalisering. Dette blir derfor et dilemma for oss. Det sier universitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein i en kommentar til utredningen om lokalisering av RiT 2000.

Skarstein understreker at det er vanskelig for NTNU å gi en entydig prioritering av hvilke fagmiljøer som bør være geografisk samlokalisert. - Vi konstaterer at det både teknisk, tidsmessig og økonomisk vil være mulig å bygge et nytt sykehus på Dragvoll og flytte universitetsmiljøene til Øya. NTNU vil både tape noe og vinne noe ved en eventuell slik rokering. For studentene som i dag er på Dragvoll, vil det utvilsomt være en fordel å komme til byen, og fra et undervisningssynspunkt vil det være store fordeler, ikke minst med hensyn til muligheten til tverrfaglige studievalg, å hente i en geografisk nærhet mellom ?Dragvoll-fagene? og teknologifagene på Gløshaugen. På den andre siden vil vi da miste nærheten mellom teknologimiljøet og medisin, sier Skarstein, som understreker at en flytting av universitetsklinikken vil innebære en samlet flytting av både RiT og Det medisinske fakultet.

- Innenfor mange områder forskes det på tvers av teknologi, medisin, samfunnsfag og humaniora. Det ideelle for NTNU ville derfor være å samle både Det medisinske fakultet og Dragvollmiljøene i nærheten av Gløshaugen. Medisinsk teknologi er ett av NTNUs tematiske satsingsområder og Det medisinske fakultet er av den oppfatning at det tverrfaglige samarbeidet mellom de teknologiske og realfaglige miljøene på Gløshaugen og miljøene ved universitetsklinikken er en forutsetning for videre utvikling av dette området, sier Skarstein og legger til: - Utgangspunktet for utredningen er å bygge sykehus, ikke universitet. Det gjør denne debatten vanskelig for universitetet.

Uansett utfallet av den politiske behandlingen, er universitetsdirektøren opptatt av at man ikke må tape mer tid. - For NTNU er det viktig at tidsplanen, som forutsetter at de tre første RiT-sentrene kommer på plass innen 2005, holder. Dette er en forutsetning for at Det medisinske fakultetet kan øke studentopptaket som planlagt.