MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

NTNUs eksterne nettsider legges om (28.12.01)

Store deler av NTNUs offisielle internettsider har fått ny skjermbunad i romjula. Det gjelder blant annet hovedsiden www.ntnu.no og toppsidene til alle fakultet og institutt.

Mer enn 200 av universitetets mest besøkte nettsider har nå fått nytt utseende, og omleggingen vil fortsette de første ukene i det nye året. Vi ber om forståelse for at det i overgangsfasen kan oppstå feil og problemer med enkelte av sidene.

Et unntak gjelder inntil videre for hovedsidene til de tre nye fakultetene som trer i kraft fra årsskiftet (Fakultet for naturvitenskap og teknologi, Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi og Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk). Her vil omleggingen skje 7.januar.

Gult er ikke lenger kult
En av de mest synlige endringene er at den tidligere gule bakgrunnsfargen er forsvunnet. Den nye bakgrunnsfargen er hvit. I tillegg lanseres et helt nytt menysystem i toppen på alle hovedsider og på en rekke underliggende sider. Systemet etterligner funksjonalitet fra Windows, hvor menyene åpner seg når man klikker på overskriften, og lukker seg igjen når man klikker utenfor menylinja.

Nytt menysystem
Menysystemet har fått langt færre lenker enn tidligere. De mest brukte funksjonene, som for eksempel telefonkatalogen og «Søk etter studenter », er imidlertid fortsatt tilgjengelig. Interne lenker vil i framtida ligge bare på NTNUs intranett (Innsida), mens det felles menysystemet er rent eksternt rettet.

Menysystemet skal gjøre det lettere å se hvor du er i sidehierarkiet. Når du er inne på ei underliggende side, vil det vises en bane tilbake til toppen. For å få enda bedre oversikt, kan du trykke på knappen «Menyoversikt». Da får du se alle menyene på en gang.

På underliggende, vanlige nettsider vil den tidligere røde og svarte streken i toppen, etterhvert bli erstattet av en tilsvarende blå og grå strek.

"Det skjer på NTNU" er flyttet
Oversikten «Det skjer på NTNU» er fjernet fra NTNUs hovedside; http://www.ntnu.no. Denne oversikten kan eksterne brukere nå gjenfinne i høyre marg på sida til NTNUs nettavis; InnsidaUT. Hovedplassen på www.ntnu.no brukes til lenker til spesialsider for nye studenter, etterutdanning, forskning og nyheter (InnsidaUT). Spesialsidene for å rekruttere nye studenter og for etterutdanning vil om kort tid også få nytt utseende. Rekrutteringssiden vil bli lagt om i tråd med designet i vårens rekrutteringskampanje for å trekke nye søkere til NTNU.

Ungdom er hovedmålgruppe
Det er flere årsaker til at NTNU nå endrer sine eksterne nettsider:

 • For det første ønsker universitetet å ta bedre hensyn til at nettet har utviklet seg til å bli et meget viktig medium i rekrutteringen av nye studenter. Ungdom som kan tenke seg å søke NTNU-studier, er hovedmålgruppe for det nye designet.

 • For det andre er det et mål å gjøre NTNUs profil på nettet mer lik designet på brosjyrer og andre trykksaker.

 • En tredje grunn er at NTNU ved årsskiftet omorganiserer sine fakulteter. Antall fakultet reduseres fra elleve til sju. Dette gjør det også nødvendig å foreta ganske omfattende endringer av universitetets offisielle nettsider.

  Vi gjør oppmerksom på at fakultetsomleggingen vil medføre at mange ansatte etterhvert vil få nye e-post-adresser, men det vil fortsatt være mulig å sende e-post til gamle adresser i lang tid framover.

  Det nye designet på NTNUs nettsider er utviklet av Informasjonsenheten og den tekniske løsningen i det nye menysystemet er produsert av universitetets IT-seksjon.

  Feil og kommentarer om det nye designet kan meldes til www-admin@itea.ntnu.no

  Red.


  NTNUs organisasjon ser fra årsskiftet slik ut.
 •