MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Næringslivet tungt representert i Kollegiet (2.1.02)

thommessen1.jpg
Christian Thommessen...

ofsti1.jpg
...og Kari Werner Øfsti blir de to helt nye medlemmene i Kollegiet.

Tre av de fire eksterne representantene i det nye NTNU-styret er tunge navn innen norsk næringsliv.

Karl Glad er tidligere leder av Næringslivets hovedorganisasjon (NHO), mens Siri B. Hatlen opererer som selvstendig næringsdrivende med stor apetitt på styreverv. Hun er nylig utnevnt til styreleder i Helse Øst. I tillegg er hun medlem i hele sju bedriftsstyrer, med virksomhet som spenner fra internasjonal finans, til luftfart og teater.

Jappe-symbol
Christian Thommessen er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i 1981 og har vært med på en rekke oppturer og nedturer i norsk næringsliv. Han har tidligere vært fabrikkdirektør i Norsk Hydro Notodden og administrerende direktør i IBM Norge og IBM Europas internettvirksomhet.

I følge Dagens Næringsliv (DN) var han på 80-tallet selve symbolet på jappebevegelsen. ”Velkledd og kjekk, spissformulert og med høy selvtillit fremsto han som en krysning av en vekkelsespredikant og Barbie-Ken”, skriver avisen om Thommessen. Siviløkonomen har også nylig vært styremedlem i NRK og ble nevnt som mulig ny etterfølger til Einar Førde. I fjor sommer gikk han av som konsernsjef i lysarmaturfirmaet Glamox.

I høst ble han ny styreleder i Redd Barna. Thommessen driver to egne investeringsselskaper og har styreverv i finansmannen Christen Sveaas' selskap Kistefos og IT-selskapet Opera Software.

NRK-veteran
Kari Werner Øfsti er cand.mag. med lang fartstid fra NRK. Hun startet som journalist i NRK Sør-Trøndelag, og ble senere redaksjonssjef og distriktssjef samme sted. Øfsti var programredaktør og nestsjef i NRK P2 på Tyholt fra 1987 og kanalsjef for NRK P1 og assisterende radiodirektør i perioden 1992 - 2000. Hun ble i mars 2000 tilsatt som programdirektør i NRK Program riks.

Werner Øfsti er styremedlem i Norsk redaktørforening og sitter også i styret for Ringve Museum.

Krasj med NTNU-ønsker
Tidligere i høst Kollegierådet la en del premisser til grunn for sine forslag om hvem de ønsket seg inn i NTNU-styret. Bosted, universitetserfaring og aldersspredning var blant de ønskede kriteriene. Nå er tre av de fire utkårede næringslivsrepresentanter som alle bor på Østlandet. Og den yngste av firkløveret er 44 år.

NTNU og Fylkestinget sendte inn forslag på mange mulige eksterne kandidater til Utdannings- og forskningsdepartementet (UFD). Verken Glad eller Thommessen stod på disse listene. Dette er andre gang at departementet oppnevner Karl Glad som styremedlem ved NTNU, uten at han er foreslått av universitetet selv.

- Fordel med kontinuitet
Dekanus Gunnar Bovim, som var blant medlemmene i Kollegierådet, er ikke enig i at departementet har overkjørt NTNU og Fylkestinget ved denne utnevnelsen. Bovim understreker at selv om ikke Glad og Thommessen var foreslått i utgangspunktet, så betyr ikke det at de er uønsket. Dekanusen ved Det medisinske fakultetet synes at det er fordel med kontinuitet og ønsker Glad og Hatlen velkommen tilbake. Samtidig peker Bovim på at Werner Øfsti er et mediekompetent menneske som NTNU vil ha nytte av. Thommessen kjenner han bare av omtale.

Av Tore Hugubakken