MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Tre statsråder til Kursdagene (3.1.02)

kursdager.jpg
Kursdagene arrangeres av NTNU og NIF (Norske sivilingeniørers forening)

Søndag (6. januar) starter de årvisse Kursdagene ved NTNU med åpning av Den nordiske konferanse for ulykkesforskere. Siden går det slag i slag hele neste uke til ende.

Temaene for de mange kursene spenner fra samferdsel og visjonen om null drepte i trafikken, til vannforsyning, energibruk og outsourcing av offentlige bygg.

Lerchendalkonferansen
Akkurat nå (torsdag og fredag) pågår for øvrig et beslektet arrangement på Royal Garden Hotel i Trondheim. Det er Lerchendalkonferansen 2002, som i år samler ca. 90 deltakere og har som tema hvordan vi skal sikre fremtidens næringsliv og velferdssamfunn. Arrangører er Norske sivilingeniørers sorening (NIF), NTNU, Norges forskningsråd og Sintef. Fullstendig program for Lerchendalkonferansen finner du her.

Ulykker, terror og sabotasje
Selve Kursdagene sparkes i gang med alvorlige og høyst dagsaktuelle spørsmål på dagsorden. ”Det sårbare samfunn og mennesket” er hovedtema for Den fjortende nordiske konferanse for ulykkesforskere. Konferansen har utviklet seg til en viktig møteplass for ulykkesforskere og sikkerhetspersonell fra hele Norden. Programmet omfatter forelesninger om trafikkulykker, arbeidsulykker, hjem- og fritidsulykker og har en egen sesjon for naturkatastrofer. Det settes et spesielt fokus på sårbarhet i forbindelse med moderne teknologi, organisert kriminalitet, terror og sabotasje.

Samferdselsministeren må svare for seg
Mandag 7. januar åpnes Samferdselskonferansen 2002 med en utspørring av statsråd Torild Skogsholm. Utspørringen besørges av kulturredaktør Eva Bratholm i Dagbladet. Samferdselskonferansen skal blant annet belyse forskjellige aspekter ved nullvisjonen og går over to dager.

Høyaktuelle temaer er også "Inneklima og skoler" og "Outsourcing - alternativ til offentlig rehabilitering". Stortingsrepresentant Michael Momyr vil snakke om karaktersetting av skolebygg og strategier i et tiårs-perspektiv. Professor Sten Olaf Hanssen ved Institutt for klima- og kuldeteknikk vil ta for seg inneklimaets betydning for et godt læringsmiljø.

Miljøvernministeren deltar 9.januar på et kurs om miljøvennlig byutvikling.

Clemet på NTNU-besøk
Forsknings- og utdanningsminister Kristin Clemet kommer på sitt første besøk til NTNU torsdag 10. januar. Anledningen er et seminar om samarbeid mellom universitet og næringsliv. Statsråden skal snakke om hva samfunnet forventer av dette samarbeidet.

Tirsdag 8. og torsdag 10. januar er det duket for kursdagsdebatt med deltakere fra universitetet, organisasjoner, forvaltning og næringsliv. Tema er "Mangel på sivilingeniører – fremtidens norske akilleshæl?".

Foregår i Realfagbygget og Elektrobyggene
Kursdagene arrangeres i et samarbeid mellom Norske sivilingeniørers forening (NIF) og NTNU og arrangeres for 44. gang i år. Noen få arrangementer foregår i elektrobyggene på Gløshaugen, mens hoveddelen avvikles i Realfagbygget. Foredragene er åpne for NTNUs ansatte så fremt plassen tillater det.


Fullstendig program for Kursdagene finner du her.