MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Styrevalg skaper uro på Vitenskapsmuseet (3.3.02)

I_31_15.jpg

De teknisk-administrative ansatte ved Vitenskapsmuseet risikerer å bli stående helt uten innflytelse i det nye styret. Nå mobiliserer de for at en av deres egne skal bli valgt inn.

Rett før jul vedtok NTNU styre (Kollegiet) at styret for Vitenskapsmuseet skal få ny sammensetning. Det ble blant annet bestemt at rektor skal oppnevne to eksterne og fire representanter for det vitenskapelige personalet (ved hele NTNU) og at Studenttinget skal oppnevne to studentrepresentanter. I tillegg skal de ansatte ved museet selv velge én representant.

120 skal avgjøre
Valget skjer førstkommende onsdag og representanter fra den teknisk-administrative gruppa og det vitenskapelige personalet kjemper nå om den siste plassen ved styrebordet. Fem personer er kandidater. To av navnene representerer det vitenskapelige miljøet, mens tre er fra de teknisk-administrative.

Det finnes 120 stemmeberettigede personer ved vitenskapsmuseet. 58 av disse tilhører den teknisk-administrative gruppa.

Skal ta viktige beslutninger
- Alle grupper ved Vitenskapsmuseet bør være representert, krever Else Johanne Svorkås, konsulent ved Institutt for naturhistorie. Hun og flere kollegaer er svært bekymret for en framtid uten representanter fra deres yrkesgruppe i det nye styret.

I år skal viktige avgjørelser tas om både ny instituttorganisering og ny museumsdirektør. Svorkås & Co har ikke lyst å stå på sidelinja når viktige beslutninger skal tas og mobiliserer nå slik at en av deres egne skal bli valgt.

Mandag (4.mars) skal kandidatene presentere seg. De teknisk-administrative kommer til å møtes på forhånd for å diskutere hvordan de skal klare å sikre seg den ledige styreplassen.

- Kollegiet vedtok uro
Den indre konflikten som nå har oppstått på Vitenskapsmuseet kunne ha vært unngått, mener Svorkås. Museumsstyret og store deler av de ansatte ønsket nemlig en øremerking av styreplass for den tekniske-administrative gruppen. I innstillinga som ble servert Kollegiet fra universitetsdirektøren var dette ønsket tatt bort. Daværende Kollegierepresentant Kjell Evjen framsatte forslag om at den ene ansatt-representanten skulle være teknisk administrativ, men dette forslaget falt.

Fagkniving
Rektor har allerede oppnevnt de eksterne og de vitenskapelige styremedlemmene. En av de vitenskapelige representantene arbeider ved Vitenskapsmuseet, innen arkeologimiljøet. Det betyr at en vitenskapelig representant allerede er med i styret. Men dette har ført til at de vitenskapelige innen andre fagområder nå også ønsker "sin" person i det nye styret. Derfor har de lansert egne kandidater til valget onsdag.

- Vil gi legitimitet
Hovedtillitsvalgt for Norsk tjenestemannslag (NTL) ved NTNU, Sturla Søpstad, mener det er ille at de teknisk-administrative ikke er sikret styreplass.

- Med alle miljøer i et styret vil det skape større legitimitet i beslutningene som tas. Dessuten vil det gi styret et bedre helhetsbilde av organisasjonen, sier Søpstad. NTL-lederen sier han har støtte fra andre fagforeninger i denne spesielle saken.

Av Tore Hugubakken