MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Aktivitetsuka er blitt kortere (5.3.02)

aktuka.jpg
- Det er bedre med kvalitet enn kvantitet, sier leder Lars Johan L'Abée-Lund og Hilde Naas Rødseth (PR-ansvarlig) om årets tettpakkede program. L'Abée-Lund kan avsløre at arrangementet har skiftet navn. Før het det Aktivitetsuken, men det syntes årets styre var vel "bergensk" for et arrangement i Trondheim. Nå er det tre år gamle barnet døpt Aktivitetsuka.

"Aktivitetsuka" for tredjeklassingene i sivilingeniørstudiet som begynner i dag (tirsdag), er blitt kortere etter fjorårets kritikk. Arrangørene håper på bedre oppmøte denne gangen.

I fjor fikk Aktivitetsuka mye pepper. Mange av studentene sviktet arrangementene og tok vinterferie. Flere ved NTNU reiste kraftig kritikk mot Aktivitetsuka og syntes det var pinlig at inviterte foredragsholdere møtte tomme benkerader.

Tidligere fakultetsdirektør Åge Søsveen mente at hele uka burde legges ned. I år er organiseringen forandret. Aktivitetsuka er blitt redusert fra fem til tre dager. Mandag og fredag er blitt vanlige undervisningsdager som skal tvinge studentene til å være igjen i Trondheim. Det er dessuten satt av passe tid til både vinterferie og påskeferie slik at ingen skal bli fristet til å bevilge seg ekstra ferie.

Tandberg tar turen
Årets arrangement er det tredje i historien og leder denne gang er kybernetikkstudenten Lars Johan L'Abée-Lund. Han synes det er greit at arrangementet er blitt mer kompakt.

- Det er bedre med et godt arrangement over få dager, enn et som er langt og dårlig, sier han og er svært fornøyd med årets program.

Temaet for tirsdagens arrangement er "teknologi og framtid." Romfartsekspert Erik Tandberg tar nok en gang turen til Gløshaugen for å fortelle om leting etter liv i verdensrommet.

Onsdag har temaet "natur og friluft." Tilbud denne dagen er snøskred-forelesninger og skifilmer. 140 av studentene får også muligheten til skidag i Gråkalle. Dessuten foregår ulike kurs på kveldstid. Forelesningene er også åpne for studenter som ikke går i tredje klasse, og for ansatte.

Fagmiljøer dropper Aktivitetsuka
Arrangørene har som mål at alle de 1200 tredjeklassestudentene ved NTNU skal ha hørt om uka på forhånd. Blæstinga så langt har gått bra og responsen har vært stor, ifølge L'Abée-Lund.

Et annet styremål er at minst 50 prosent av studentene skal delta på ett eller flere arrangement. Det kan lønne seg å være nøktern i forhåpningene, for tidligere erfaringer viser at flere linjer benytter denne uka til å dra på ekskursjoner. Det skjer også i år. Linje for geofag og petroleumsteknologi har lagt inn en ekskursjon til Møre-kysten og kommer tilbake onsdag kveld.

Det synes arrangørene av Aktivitetsuka 2002 er skuffende.

Stumme fakulteter
Torsdag er satt av til egne opplegg i regi av fakultetene. Ikke alle har forberedt seg like godt. Linja for maskinteknikk har ennå ikke meldt inn noe opplegg for dagen, mens Institutt for telematikk som står bak Linja for kommunikasjonsteknologi "inviterer studenter til å banke på døren hos professorene og slå av en prat".

Tekst og foto: Tore Hugubakken


Her kan du lese mer om årets uke.