MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Rekorddeltagelse i Venture Cup (8.3.02)

vik.gif
Hver torsdag ettermiddag i vårsemesteret får Venture Cup deltagerne en dose businesslærdom i auditorium R5. I går var det Jostein Vik fra Viking Venture som delte sine erfaringer med blivende gründere. Ifølge Vik er mangel på kommersiell kompetanse det som hemmer entreprenører fra teknologimiljøene mest. Med erfaring i merkevarebygging fra Orkla-konsernet, orienterte Vik bl.a. om hvordan Ringnes-øllet nå forsøker å endre identitet fra ”helsetrøye og tippekamp” til jublende festliv med den nye sving-flaska.

I vårens Venture Cup konkurrerer 136 bidrag om å være beste forretningsidé. Det er ny rekord og en økning på 23 prosent fra 2001. NTNU har flest bidrag av universitetene. I første runde av cupen blir 15 av deltagerne premiert.

Spennvidden er stor når det gjelder kategorier: Bank/finans, bio-, miljø- og kjemiteknikk, bygg og anlegg, elektronikk/ hardware, handel, hav/maritim, helse, IT og programvare, klær og moter, konsulentvirksomhet, kultur og fritid, mat og næring, media, reiseliv og hotell, telekommunikasjon, transport og utdanning.

IT-området har flest bidrag (17 prosent), bygg/anlegg, konsulentvirksomhet, helse og media er representert med 6-8 prosent. En overvekt av bidragene (64 prosent) representerer et nytt produkt.

Færre forskere deltar
Bidragene er kommet inn fra hele landet. Alle fylkene er representert utenom Vestfold, Hedmark og Sogn og Fjordane. Hovedvekten er fra Oslo/Akershus og Sør-Trøndelag.

Det er tredje gang Venture Cup arrangeres, og for første gang er det i år flest private deltakere. Studenter er en god nummer to, men har i tidligere år vært den største gruppen. Forskerandelen har gått ned og er i fase representert med bare 4 prosent.

Kvinneandelen ligger på rundt 20 prosent. I henhold til Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND) er dette et høyt tall, men arrangørene håper at kvinneandelen vil stige i kommende cup-runder.

Dragvoll-miljøet er representert
Fra NTNU kommer hele 21 bidrag, som er dobbelt så mye som neste universitetet på deltagerlisten. Dette er Universitetet i Oslo som har ti bidrag.

- Bidragene fra NTNU har stor spennvidde, forteller den lokale cup-koordinator Mats Skjelstad ved Industriell økonomi og teknologiledelse. Bidragene representerer alt fra kulturelle forretningsideer med innslag av filosofi, til kybernetikk/data. Skjelstad mener en del av NTNU-bidragene kan nå langt i konkurransen.

Hovedpremieutdeling i Trondheim
Premieutdelingen skjer 19. mars i universitetsbyene Oslo, Tromsø, Trondheim og Bergen. De 15 beste bidragene får 10.000 kroner hver. I tillegg vil beste lokale bidrag få en premie på 5.000 kroner.

I fase to blir fem bidrag premiert, og det vil knytte seg stor spenning til hvem som får førstepremien på 250.000 kroner. Hovedpremieutdelingen skjer i Trondheim 6. juni.

Tekst og foto: Arne Asphjell


Les mer om Venture Cup på nettet.