MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Lerkendalboliger solgt til beboerne (19.4.02)

lerkendal.jpg
46 barn og 66 voksne på Lerkendal slipper å oppleve at eiendommene de bor i selges på det åpne markedet. Bildet ble tatt under en markering i fjor vår.

Beboerne på Lerkendal jubler. NTNU har gått med på å selge sine hus i området til leietakerne. Et borettslag er allerede stiftet og fra 1. mai overtar beboerne de omstridte eiendommene.

Pensjonister som har bodd der i flere tiår, slipper å finne seg et nytt hjem. Skolebarn kan fortsette på den skolen hvor de går på i dag. Boligsalget på Lerkendal har fått et lykkelig utfall for beboerne selv.

Tidligere i denne uka ble kjøpskontrakten undertegnet. Nå er det beboerne i Lerkendal borettslag som eier ti av eiendommene som tidligere hørte til NTNU. Til sammen 37 andelshavere kan nå slutte å gå på aksjonsmøter og i stedet begynne med borettslagsmøter. Tidligere aksjonsgeneral Hilde Berntsen er nå blitt borettslagsleder og er veldig glad over utfallet.

Skal ha offisiell åpning
- Kjøpskontrakten er i orden. Alt er nå avgjort og vi er kjempefornøyd, sier Berntsen. Hun lover offisiell åpning av borettslaget den første dagen i mai, og flere markeringer og fester blir det utover våren. NTNU får 27.33 millioner kroner for de ti eiendommene. Til sammen 37 andelshavere er det i borettslaget, men det kan fort bli flere. En eiendom til er på vei inn i borettslaget.

Lang kamp
Det har vært en lang kamp for Berntsen og resten av beboerne på Lerkendal. I fjor vår ville NTNU-styret selge eiendommer for å få penger til egne byggprosjekter. Planen var å selge boligene på det åpne markedet.

Beboerne protesterte mot dette og mente at universitetet hadde et historisk ansvar for å ta vare på beboerne i dette området. Studentsamskipnaden kom på banen med et bud, men dette var for lavt. Det så ut til at hele området måtte legges ut for salg på det åpne markedet. Men til slutt har man kommet fram til en avtale som innebærer at beboerne må betale takst for eiendommene.

Ble lyttet til
Beboerne mente i fjor vår at ledelsen ved NTNU ikke informerte godt nok om sine planer og de antydet at universitetet oppførte seg som hushai. Men når de først fikk snakket sammen har ting gått veldig greit, synes Berntsen. Hun deler ut verbale blomsterbuketter til NTNU-ledelsen og særlig til universitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein.

- Det er ei dame som har lyttet til det vi har sagt, sier Berntsen. Også eiendomssjef Arne Rønning får skryt for å ha opptrådt ryddig i en prosess som endte godt for Hilde Berntsen og de andre beboerne.

Tekst og foto: Tore Hugubakken