Rektor Eivind Hiis Hauge kan tillate seg et bredt smil etter at han nå har sittet ved roret i over hundre dager. Men en spørrerunde blant studentene avslører at det fortsatt er svært få som vet hva NTNU-rektoren heter. SE REPORTASJE PÅ WEB-TV.
Med web-TV har Innsida/InnsidaUT foretatt en liten spørreundersøkelse blant studenter på Dragvoll og Gløshaugen. Vet de hva rektoren ved universitetet heter? Har de et spørsmål eller en kommentar som de ønsker å få overbrakt til rektor? Mindre enn ti prosent av de spurte visste hva rektor het, og svært få hadde noe spesielt på hjertet som de ville legge fram for universitetets øverste leder. Men noen var opptatt av universitetspolitikk og studentenes ve og vel.
_______________
Her kan du SE OG HØRE HVA DE SPURTE OM OG HVA REKTOR SVARTE (Windows Media Player-format)
og her
ligger reportasjen i Real Player-versjon. Anbefales hvis du har nettilkobling via ISDN.
Reportasjen er på 2,30 minutter.
_______________
I tillegg stilte vi selv noen spørsmål til rektor:
Hva er det viktigste du har fått utrettet så langt?
- Det viktigste må være at vi har fått til en egen viserektor for sivilingeniørstudiet og det tilhørende Forvaltningsutvalget for sivilingeniørstudiet (FUS). Det betyr blant annet at Kollegiet blir belastet med mindre av de sakene som angår dette studiet, sier Hiis Hauge.
Er du skuffet over at forslaget om de andre viserektorene ikke gikk gjennom?
- Vi vil arbeide videre med den saken. Nå vil vi se hvordan vi får dette til å fungere for sivilingeniørstudiet, og så får vi sammen med styret vurdere om det er aktuelt med flere viserektorer.
Hva blir de viktigste sakene framover?
- Internt på universitetet er arbeidet med Kvalitetsreformen det viktigste. Den vil få stor betydning for de frie studiene. Studentene vil kunne velge selv hva slag type studieløp de vil satse på; et stramt opplegg med klare rammer, eller et friere studium omtrent som dagens.
- I forholdet mellom ledelsen og departementet vil den framtidige organiseringen av universitetet bli den viktigste saken. Skal universitetet organiseres som forvaltningsselskap med utvidede fullmakter, eller skal det bli et særlovsselskap med stor grad av frihet på godt og vondt. Dette spørsmålet blir utredet i løpet av høsten, og en eventuell søknad om ny organisasjonsform kan bli sendt til våren. 1. juni 2004 kan en ny organisering av universitetet være en realitet, avslutter rektor Hiis Hauge.
Reporter: Arne Asphjell
Fotograf: Roger Solberg, Student-TV
Klikk her hvis du har problemer med avspilling av videoklippet.