MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Gavepakke til trege studenter (14.5.02)

IKT-2.gif

For studenter som glemte å søke på studieplass til høsten, kan den nye siv.ing.-linja Ingeniørvitenskap og IKT være løsningen. Der går fristen ut først onsdag 15. mai. Studenter som tas opp, vil dessuten bli sponset med 10 000 kroner til kjøp av bærbar PC.

15. april er absolutte siste frist for unge søkere som aspirerer til studier ved universiteter og høgskoler i Norge. Etter denne datoen er døra stengt for høyere studier til høsten. Men det finnes smutthull for den som sov over den første fristen. Den splitter nye sivilingeniørlinja Ingeniørvitenskap og IKT ved NTNU har nemlig forlenget fristen for opptak til 15. mai.

Direkte opptak
Den nye linja ble opprettet i februar i år. Det var for sent til at den kunne komme med i databasen hos Samordna opptak, som er det serviceorganet hvor søkerne finner opplysninger om studier ved universiteter og høgskoler. Søkerne til studiet Ingeniørvitenskap og IKT har derfor måttet søke direkte til NTNU.

Den 15. april var det ikke mange nok som hadde søkt. Men siden opptaket skjer utenfor Samordna opptak og lokalt ved NTNU, har universitetet fått lov til å forlenge fristen med en måned.

Ikke stor nok markedsføring
– Vi har snublet litt, innrømmer Erik Lund og sikter til forberedelsene av oppstarten av det nye studiet. Lund er direktør for Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi som har ansvaret for det nye studieprogrammet.

Til tross for flyers delt ut til videregående skoler, stand på utdanningsmessa på Nidarøhallen og reklame på TV2s tekst-TV-sider, synes han ikke de har fått markedsført det nye studieprogrammet med den nødvendige tyngden. Lund forklarer det delvis med at fakultetet har hatt nok å bry hodet med å sveise sammen sitt eget nye fakultet

Fakultetsdirektøren bekrefter at søkermassen langt fra var tilfredsstillende 15. april. I skrivende stund skal antall søkere være et sted mellom 60 og 100. Fakultetet håper på henvendelser både fra de som glemte å søke i første omgang, og fra søkere til andre fag som kanskje heller kunne ha tenkt seg et sivilingeniørstudium som Ingeniørvitenskap og IKT skal tilby.

Erfaringene viser at mange som søker enten trekker seg eller ikke er kvalifisert, slik at et søkertall bør ligge nærmere 100 før de 60 studieplassene i det nye studiet blir fylt opp. Studenter som tas opp i studieprogrammet, vil få en hyggelig velkomstgave. 10 000 kroner til innkjøp av egen bærbare PC frister fakultetet med.

Kombinert teknisk utdanning og IT
Selve faget skal gi studentene sjansen til å kombinere en teknisk utdanning med IT. I løpet av de to første årene vil de få undervisning i IKT som er rettet mot framtidas arbeidsmarked. Etter dette skal studentene spesialisere seg innenfor fagområdene produktutvikling og produksjon, bygg- og miljøteknikk, marin teknikk og geofag og petroleum.

Av Tore Hugubakken


Her kan du lese mer om det nye studiet.