Lørdag 8.juni åpner vandreutstillingen "Det gåtefulle Kina" på Vitenskapsmuseet. Fjærkledde dinosaurer, drager og silkeproduksjon er blant attraksjonene.
Silke løper som en rød tråd gjennom Kinas historie. I tusener av år ble silke bare laget i Kina og det var dødsstraff for den som røpet hemmeligheten. Utstillingen "Det gåtefulle Kina" viser trygt hva som skjulte seg bak, nemlig larvene til en sommerfugl.
Drager
Drager har hatt en framtredende plass i kinesisk kultur. På kinesiske apotek har folk kjøpt biter av fossile skjelettdeler og betraktet dem som kraftfull medisin. Gjennom tidene er det gravd frem dinosaurer i kjempeformat med opptil 17 meter lange halser. Disse dyra fra vår tidlige utviklingshistorie ligner de beskyttende dragene som finnes på utsmykninger i keiserpalassene.
Århundrets funn på fossilfronten er fjærkledde dinosaurer, og disse kan publikum se modeller av på utstillinga. Videre kan du se hvordan lotusblomsten står som et vakkert symbol på det rene og høyverdige enkle livet på den kinesiske landsbygda.
Bambus
Det blir også smakebiter på gamle håndverksmetoder som beskriver anvendelsen av bambus. Bambus brukes til alt fra grove og sterke bygningsmaterialer til møbler, paneler, brett og spisepinner.
Utstillingen er laget i et samarbeid mellom universitetenes naturhistoriske museer, Botanisk hage i Oslo og NRK 1. Den er åpen hver dag fram til 12. august.