MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

- Det er nå de vanskelige fagene skal tas (15.8.02)

hauge.jpg
- Vær mangfoldige, vær sosiale, men ikke glem hovedfokus, selve poenget med at dere nå er innskrevet som studenter ved NTNU, sa rektor Eivind Hiis Hauge i sin tale til studentene.

bergen.jpg
- Jeg synes rektor holdt en god tale. Dessuten var det koselig å høre en bergenser…
Reidun Sandal bryr seg ikke så mye om hun gjør det litt pinlig for sønnen Dag Arild på immatrikuleringsdagen. Sammen med mannen Øyvind var hun en av få foreldre som var til stede på seremonien.

salen.jpg
"Kvalitetsreformen", "finansiering", "oppfølgingskvalitet". Hmmm. Er dette noe vi skal lære om?

- Selv om læring er en livslang prosess, og man aldri blir utlært, må du ikke tro at du kan ta lett på grunnstudiet. Det er nå du har tid til å ta de tunge løftene, sa rektor Eivind Hiis Hauge til nybakte studenter under dagens immatrikulering.

Se vår store BILDEREPORTASJE fra de nye studentenes første møte med NTNU. ______________________________________________

Rektor overlot til studentrepresentantene å snakke om livet utenfor lesesaler og forelesninger da han ønsket rundt 3.000 nybakte NTNU-ere velkommen under seansen i Idrettsbygget på Dragvoll torsdag formiddag.

- Min rolle gjør det naturlig å fokusere på selve studiene. Uansett hvor dine faglige interesser ligger, går du nå inn i en av de viktigste periodene i ditt liv, sa han.

NTNU-rektoren understreket også, lett humoristisk, at han ikke skulle plage noen med å mimre fra sin egen studietid i "den gamle stad".

- Det studentlivet dere i dag vil møte, er mye mer mangfoldig og fargerikt enn det var i min tid, sa han, og viste spesielt til den internasjonale studentfestivalen ISFIT.

Målgruppe?
Om 19-20-åringene i salen aldri tidligere har hørt ord og begreper som "kvalitetsreformen", "profesjonsstudier", "sensorregimet" og "økt oppfølgingskvalitet", så fikk de uansett sitt første møte med dem under rektors tale. Og sannsynligvis vil de høre eller lese om dem igjen - både i andre taler og i NTNUs forskjellige informasjonskanaler.

Men om nærmere tre tusen 19-20-åringer er riktig målgruppe for å kritisere departementets ferske rekrutteringsmelding og forslagene til finansiering av kvalitetsreformen, kan kanskje diskuteres.

…og et fotballag
Ordfører Anne Kathrine Slungård holdt seg til mer kjente begreper i sin tale. Blant annet mente hun Trondheim har alle de tre kjennetegn som kreves av en ekte by: en middelalderkatedral, et universitet og et fotballag i Champions League…

Og ifølge Slungård er det tre grupper som har preget denne byen gjennom tidene: pilegrimer, kremmere og studenter. Ordføreren ønsker også at studentene skal bli enda mer synlige i Trondheim. Hun oppfordret de nyimmatrikulerte til å ta i bruk alle tilbudene som finnes - ikke bare de som spesielt er tiltenkt studentene.

Passe høytidelig
Men studentene har svært gode tilbud. Pirum, Candiss, symfoniorkesteret og dansegruppa fra NTNUI ga nok mersmak hos mange musikk- og danseinteresserte, og høstet stor applaus. Studentgruppene gjorde immatrikuleringen til en fin blanding av høytid og uhøytidelig moro, som seg hør og bør på en mottakelse av unge, læresugne studenter.

Tekst og foto: Tora Saltnes og Arne Asphjell


Hele rektors tale kan du lese her.