MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Ny og bedre søkefunksjon kommer snart (2.9.02)

I løpet av september vil en ny og forbedret versjon av søkemotoren på NTNUs nettsider komme på plass. I øyeblikket er søkemulighetene begrenset.

Siden tidlig i sommer har det vært tekniske problemer med søkefunksjonen. Dette gjelder både ved søk på de eksterne sidene, på intranettet (Innsida) og på lokale søkefelt som er laget for mange deler av NTNU-nettet.

Beklager problemene
NTNU huser i dag nærmere èn million offisielle og private nettsider spredt på 70-80 ulike tjenermaskiner. Det sier seg selv at våre brukere er helt avhengig av en god søkefunksjon for å finne fram i denne enorme informasjonsmengden. Vi beklager derfor de problemer det medfører at søkefunksjonen er delvis ute av drift.

For teknisk interesserte kan vi opplyse at problemene startet etter en nødvendig sikkerhetsoppgradering av operativsystemet på tjenermaskinen hvor søkemotoren er plassert. Etter mye arbeid med feilsøking viste seg til slutt at det også blir nødvendig å oppgradere søkemotoren.

Helt ny søkerobot
Vi er derfor nå iferd med å skifte fra FAST Intranetsearch til FAST Data Search 3.1. NTNU blir en av de aller første organisasjoner og bedrifter som tar i bruk dette nye produktet. Universitetet har lenge hatt et nært samarbeid med FAST Search & Transfer ASA. Selskapet har da også delvis utspring fra universitetet.

Dessverre viser det seg at utskiftingen tar noe lengre tid enn opprinnelig planlagt, noe som blant annet skyldes forsinket leveranse av den endelige versjonen av den nye programvaren fra FAST.

Lettere å finne relevant informasjon
Men når alt kommer på plass vil NTNU få et av de beste og raskeste søkeverktøyene på markedet. Med FAST Data Search 3.1 blir det blant annet lettere å få relevante treff på søkene. Det vil si at det blir enklere å skille bort uinteressant informasjon og finstemme spørringene. Den nye søkemotoren kan faktisk spesialtilpasses til alt fra WAP-søk, til SMS-varsling når nye relevante dokumenter dukker opp.

Halvparten indeksert
Det er nå igjen mulig å søke i NTNU-nettet via www.ntnu.no/sok/ som via en foreløpig versjon av FAST Data Search 3.1 tilbyr søk i ca. 500.000 dokumenter. Det betyr at det fortsatt er nesten en halv million dokumenter som ikke er indeksert. Men vi jobber med saken...

Fortsatt er det imidlertid ikke mulig å søke i meldinger på intranettet (Se søkefelt nederst i venstre spalte på Innsida).

Vi har nå et berettiget håp om at den nye søkemotoren skal være på plass med full funksjonalitet og alle dokumenter ferdig indeksert i løpet av inneværende måned. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om dette på Innsida/InnsidaUT.

Red.