MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Mandag kommer Universitetsavisa på nett (3.9.02)

kalender.jpg
Den aller størete fordelen med nye UA på web blir at du får servert ferske nyheter fra universitetet alle hverdager året rundt.

Mandag avdukes nye Universitetsavisa (UA) på nett. Den garantert helt annonsefrie avisa vil inneholde en blanding av nyheter, debattstoff, bildeserier, video-innslag og mye annet.

Det har gått nesten tre måneder siden siste papirutgave av avisa kom ut (13.juni). Like før hadde NTNUs styre bestemt at avisa skulle flyttes over på web.

Mandag er D-dag
I løpet av sommeren har IT-seksjonen og Informasjonsenheten i fellesskap utviklet den nye nye web-avisa. Hele den tekniske løsningen er produsert internt på universitetet.

Om morgenen mandag 9.september vil du finne oss på nettet. Adressen blir: www.universitetsavisa.no. UA vil erstatte NTNUs nåværende nettavis, InnsidaUT. Avisa vil bli lett å finne både fra intranettet (Innsida) og fra universitetets eksterne hovedside.

Samme redaksjon som før
Universitetsavisa på web skal drives etter samme redaksjonelle retningslinjer som tidligere. Det betyr at målgruppene først og fremst er ansatte og studenter ved NTNU. Men samtidig skal avisa også profilere universitetet utad.

Redaksjonen består av de samme journalister som før, i NTNUs Informasjonsenhet, og avisa beholder også sitt redaksjonsråd som består av tre ansatte, to studenter og en ekstern representant.

Lyd, video og bildeserier
Web-UA vil inneholde en blanding av stoffet du kjenner fra papiravisa og en del nye elementer, som for eksempel en fast portrettspalte, lydklipp, video-innslag og bildeserier. Videoinnslagene vil bli produsert i samarbeid med ansatte ved Medierommet i Studieavdelingen. Dette er en videreføring av et prøveprosjekt med web-TV som ble gjennomført i vår.

I formen vil UA få klare likhetstrekk med andre nettaviser - men uten annonser.

Fem første leserinnlegg honoreres
Leserinnlegg har alltid fått god plass i Universitetsavisa og slik vil vi at det skal fortsette. Vi honorerer de fem første leserinnleggene som får plass i avisas nye debattforum "Meninger" med gavekort på 300 kroner hos Gnist Tapir. Send innlegg til medieseksjonen@adm.ntnu.no. Merk at vi foretrekker debattinnlegg som ikke har vært publisert andre steder før.

Alle debattinnlegg må innom redaksjonen før de legges ut. Men samtidig vil det helt åpne diskusjonsforumet "ntnu.fritt-forum" på intranettet bestå uendret.

Klarere skille mellom avis og intranett
Lanseringen av web-UA vil føre til at det blir et klarere skille mellom stoffet som redaksjonen presenterer i avisa og på Innsida. Avisa skal drives etter journalistiske prinsipper, mens den delen av Innsida som kan leses av hele NTNU skal forbeholdes offisielle meldinger av ulike typer.

Forøvrig vil Innsida i løpet av høsten også gjennomgå en ansiktsløftning. Blant annet vil den grønne bakgrunnsfargen forsvinne.

Populær avis
Den papirbaserte avisa har i alle år blitt flittig lest på universitetet. En leserundersøkelse som Norfakta gjennomførte våren 2001 viste at 71 prosent av alle ansatte hadde lest alle de seks siste utgavene av avisa og hele 96 prosent hadde lest minst en av disse utgavene.

Ansatte flest hadde også stor tillit til innholdet, men det viste seg at avisa fenget bedre hos eldre ansatte, enn hos yngre. Overgangen til web kan forhåpentligvis bidra til at avisa vil nå både unge og eldre, studenter og ansatte i enda større grad enn tidligere.

I 2000 ble Universitetsavisa (på papir!) kåret til Norges beste internavis.

Av Jan Erik Kaarø
Redaktør