MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Studenttingsmøte ble en farse (6.9.02)

fjellstad.jpg
Studenttingsleder Christian Fjellstad fikk motbør for sitt forslag om prinsipielt å lukke studier. Det er ikke første gang han blir imøtegått av Studenttinget i egne prestisjesaker. Sist gang tapte Fjellstad prinsippsaken om nei til radikal kjønnskvotering.

- Dette er uverdig, mente flere av representantene etter et forvirrende møte i studentene høyeste organ ved NTNU torsdag kveld. Studenttinget skulle bestemme seg for om de prinsipielt vil ha lukka eller åpne studier, men veien fram til vedtaket var kronglete.

Gårsdagens møte i Studenttinget NTNU inneholdt et tellekorps som ikke var til å stole på, sakspapirer som var uforståelige og avstemninger som måtte taes om igjen fordi flere hadde glemt å stemme.

Det eneste konkrete som kom ut i går var at Studenttinget gikk inn for å gjennomføre en uravstemning senere i høst blant NTNUs studenter om innmelding i Norsk studentunion (NSU).

- Skjerp dere!
Flere av Studenttingets egne var ikke nådige mot sitt eget organ etter gårsdagens møte. SVT-studenten Stian Simensen kalte hele forestillingen uverdig.

Tidligere studenttingsleder Ivar Munch Claussen var ikke mildere i kritikken og syntes møtet var skrekkelig og uten folkeskikk. Flere av medlemmene i Studenttinget var blitt latterliggjort, hevdet Claussen og mante med en alvorlig mine til at folk skjerpet seg til neste gang.

Samfunnsøkonomisk bekymring
Det var bebuda ekstra stor interesse for gårsdagens møte. Studenttingsleder Christian Fjellstad har tidligere signalisert at han på prinsippielt grunnlag ønsker å lukke studier. I går hadde han håpet på å få støtte fra resten av Studenttinget i dette synet. Fjellstad mener blant annet at også studentene må ta ansvar for at kvalitet i utdanningen koster. Derfor er det nødvendig med færre studenter.

Et slikt vedtak ville ha vært historisk i studentpolitisk sammenheng.

- Smell the roses
- Wake up and smell the roses! Vi lever i en verden med begrensede ressurser. Kvalitetsreformen kommer til å koste jævlig mye, advarte studenttingslederen resten av Studenttinget. Flere av representantene mente det ikke var Studenttingets oppgave å være bekymret for nasjonaløkonomien.

- Ærlig talt, da kan vi begynne å snakke om de narkomane også, forlangte representanten Anne-Lise Aastad fra SVT-fakultetet. Hun mente at Studenttinget måtte se på hva som var best for studentene.

På spørsmål til Fjellstad om hvem det var for mange av på NTNU, svarte lederen at det i dag er 1.000 for mange studenter på SVT-fakultetet. Fjellstad er selv SVT-student.

Ingen offisiell mening
Etter godt over to timer diskusjon og blaing fram og tilbake i sakspapirene var det klart at resten av Studenttinget ikke støttet Fjellstad. Men ikke uten dramatikk.

De nye representantene hadde ikke blitt forklart hvordan stemmegivningen skulle foregå vedf første votering. Dette ble imidlertid ikke oppdaget før lenge etterpå. Da måtte avstemningen gjennomføres på nytt.

Etter den andre avstemningen kunne studentene trygt forlate møtet. Etter å ha bestemt seg for ikke å si nei til å lukke studier. Samtidig sa Studenttinget også nei til å ha en offisiell mening i det hele tatt om lukka eller åpne studier.

Tekst og foto: Tore Hugubakken