Lokker studenter til å velge utradisjonelt
(29.10.02) Internasjonal seksjon lokket sist uke med europeisk kultur og kontinentalt kjøkken for å få norske studenter til å velge utradisjonelle studieland. Internasjonal seksjon har nettopp flyttet inn i nye lokaler på Gløshaugen, i en ærverdig trevilla på vestsiden av Hovedbygningen (Bygning nummer tre på dette kartet.) Seksjonen arrangerte "A taste of Europe", hvor en rekke europeiske land fikk sjansen til å representere seg selv, gjennom promotering av universiteter, musikkinnslag og mat. Det var utenlandske studenter ved NTNU som selv holdt presentasjonene og stod for de kulinariske lokkemidlene.
|
Tobias snakket varmt for Darmstadt som utvekslingsby (Se intervju på web-TV). |
Vær utradisjonell!
En hensikt med festlighetene var å skape større interesse for "nye" studieland.
- Man vet at 30 prosent av alle økonomistudenter i Norge drar til Australia, mens Norges handelsandel med Australia er på kun én prosent, sier Wolfgang Laschet. Han er prosjektleder for "A taste of Europe".
- På den annen side drar kun én prosent av disse studentene til Tyskland, samtidig som Norges handelssamkvem med dette landet ligger på 18 prosent, sier Laschet.
Dette misforholdet vil Internasjonal seksjon gjerne gjøre noe med. I likhet med faglige ansatte (se artikkelen om at sju av ti NTNU-ere drar til USA), er norske studenter notorisk anglofile, og velger helst studieland etter sin engelske språkkompetanse.
Laschet understreker næringslivets behov for studenter med faglige opphold i utradisjonelle land. Personer med spesielle språkkunnskaper er svært verdifulle for bedrifter som ønsker å handle med partnere i ikke-engelsktalende land.
Europeisk salong
Frankrike og Portugal åpnet "Taste of Europe" sist tirsdag, etterfulgt av Spania og Belgia neste dag, mens Tyskland og Italia fikk avslutte arrangementet. Det hele foregikk i seksjonens nye storstue i andre etasje, som skal være et møtested for norske og utenlandske studenter.
Internasjonalisering
Internasjonal seksjon har fått mye å gjøre i forbindelse med Kvalitetsreformen. Internasjonalisering er et nøkkelord for reformen av høyere utdanning.
Det skal gies en mulighet i den nye Bachelor-graden for alle studenter til å tilbringe minst tre måneder ved et utenlandsk studiested. NTNU har gode avtaler med en rekke utenlandske universiteter og høyskoler, og Internasjonal seksjon tilbyr rådgiving for reiselystne NTNU-ere. Blant annet ERASMUS-programmet tilbyr støtte og stipend for høyere utdanning i Europa.
Av Tor H.Monsen Her finner du info om ERASMUS-programmet. Her finner du Internasjonal seksjon på nettet. ANSA er organisasjonen for norske studenter i utlandet. Se videoklipp Les også:
Den akademiske backpacker
|