MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

DMF ruster seg til byggestart (1.11.02)

I midten av desember starter bygginga av det første sykehussenteret på Øya. Det medisinske fakultet ruster seg mot støy- og støvplagene.

F.v.: Utbyggingssjef for laboratoriesenteret, Morten Marøy, adm.dir. i Helsebygg Midt-Norge, Johan Arnt Vatnan, og utbyggingsdirektør Eilif Due har holdt mange informasjonsmøter om sykehusbygginga de siste dagene.
I forbindelse med de forestående byggearbeidene på Øya er det gjennomført en risiko- og sårbarhetsanalyse (ROS) for Medisin-teknisk forskningssenter (DMTF). Analysen omfatter i særlig grad støv, støy, trafikk og risting.

Godt forberedt
- Det er gjort flere tiltak for å redusere plagene til et minimum, sier fungerende fakultetsdirektør Anne Katarine Cartfjord. - For eksempel blir det kjørt på pukk for å binde trafikkstøvet, og det er tettet rundt vinduene. Filtrene ved friskluftinntak vil bli skiftet oftere. Den verste trafikkstøyen skjermes ved at første etasje har lydisolerte vindusglass.

- Selv om vi er godt forberedt, kan vi ikke regne med å unngå absolutt alle ubehageligheter. Men vi skal i hvert fall prøve å holde ansatte og studenter orientert om det de har i vente. Informasjonsopplegget er laget i samarbeid med Helsebygg Midt-Norge, forteller Cartfjord.

Hun legger til at alle forbedringene som er i vente, bidrar til å strekke tålmodigheten og utholdenheten under anleggsperioden.

Bråker mindre enn løva
Helsebygg Midt-Norge har hatt flere informasjonsmøter den siste uka for beboere og ansatte som berøres av byggeaktiviteten. De har allerede fått en forsmak på hva som er i vente. Om et par uker starter det for alvor med tomteutgraving til Laboratoriesenteret.

Utbyggingsdirektør Eilif Due opplyser at den verste trafikkstøyen i anleggsperioden er beregnet til 70 decibel. Dette skal være mindre enn rushtrafikken i Elgesetergata. Til sammenligning nevner han at vanlig tale ligger på 60 decibel. Og som en kuriositet opplyser han at et løvebrøl, seks meter fra løva, holder hele 90 decibel...

Ferdig i 2006
Første byggetrinn omfatter Laboratoriesenteret, Nevrosenteret, Kvinne- barnsenteret, pasienthotell og forsyningssenter. Byggene skal stå ferdige i løpet av 2006.

Om få dager starter bygginga av forsyningsenteret. Senteret overtar for dagens Teknisk sentral og skal forsyne sykehuset med varer og teknikk. I første byggefase oppføres den ”tekniske delen” som er nødvendig for å drive Kvinne-barnsenteret, Nevrosenteret og Laboratoriesenteret. Bruttoareal er drøye 3.000 m2.

Provisorier
NTNU skal disponere ca 25.000 kvadratmeter i disse bygningene. Dette utgjør ca halvparten av NTNUs samlede arealer i ny-sykehuset. Plassproblemene ved Det medisinske fakultet er prekær. Med dagens studenttall mangler 10.000 kvadratmeter.

For å avhjelpe den verste trangboddheten leies det provisoriske lokaler. Det blir nødvendig å ta i bruk enda flere provisorier i forbindelse med at hudavdelinga og fys.med. skal rives.

Mister parkeringsplasser
Ufattelige mengder masse skal fraktes bort fra byggeplassene de nærmeste månedene. Og parkeringsproblemene blir enda vanskeligere. Til sammen 300 parkeringsplasser blir tatt vekk på Øya og delvis erstattet med plasser på Marienborg. De 118 parkeringsplassene DMTF disponerer for sine ansatte, kan bli redusert til 80.

Tekst og foto Synnøve Ressem