MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Gusjelovfredag: En sjy av stygge rykter (15.11.02)

Vi sier som George Bush; "This foreign policy stuff is a little frustrating" (New York Daily News 23.april). Derfor konsentrerer Gusjelovfredagredaksjonen seg utelukkende om interne, upålitelige nyheter.

Sammen skal vi bygge NTNU
Tradisjonen tro har bibliotekfilialen på Arkitektfakultetet også i år tillyst konkurranse i pepperkakehuslaging. Ved en misforståelse ble temaet for årets konkurranse først oppgitt til å være "Retro". I et rundskriv fra rektor gjøres det klart at konkurranser som søker å videreføre det som har vært, er lite konstruktive. Nytt tema for konkurransen blir derfor "Lykken ved å være tverrfaglig og kvalitetsreformert".

_____________

www-admin jælper ungdommen (NY SERIE!)
Takket være IT-seksjonens Bingolotto-program, også kalt Webmail, har vi hatt full oversikt over all innkommet e-post til Informasjonsavdelingen siste uke. Herfra sakser vi følgende helt autentiske forespørsel in extenso:

"HEi.
Mitt navn er Jan og jeg er 24 år.
Jeg går på hjelpepleier skolen og skal nå begynne med en oppgave om Narkotika, Fårebygging og utvikling av dette problemet og hvem som rammes osv.Aldt som har med narkotika å gjøre. Det jeg hadde håpet på var at dere eventuelt kunne sende meg noe info som dere sitter med(på).
Håper at dere kan hjelpe meg.
MVH Jan"

NTNU Info. har Jans adresse hvis det finnes en fleinsoppentusiast blant Gusjelovfredags lesere som kan hjelpe ham.

_____________

I LOMMA PÅ BILL: De sortkledte mystikerne ved Institutt for produktdesign går for å være de største ekspertene på brukervennlighet og design her på bruket. Da er det jo betryggende å vite at den gode smaks orakler også vet hvilken nettleser som er best. Hvis du prøver å gå inn på instituttets nettsider - med f.eks Netscape, Opera eller en annen obskur nettleser - får du klar beskjed om at du må se til å pelle deg inn i Bill Gates' menighet
Ukas omkamp I
Vi registrerer at professor Brit Mæhlum ved Institutt for nordistikk og litteraturvitenskap har skrevet en artikkel i tidsskriftet Samtiden (nr. 4-2002) hvor hun fortsatt presenterer seg som professor i språkvitenskap ved Universitetet i Trondheim (med stor U). Akkja, det er jo bare seks år siden NTNU ble opprettet. Sett i denne sammenheng virker det ikke unaturlig at artikkelen handler om hvor fælt det er at universitetsfolk av og til må skrive og snakke engelsk.

_____________

Ukas omkamper II og III
Fra rektors kontor meldes det at Program for lærerutdanning kommende mandag skifter navn til Program for 2+2=5, med Senter for middelalderstudier.

Fra VIP-losjen på Lerkendal stadion sendte rektor tirsdag kveld ut et dekret om at NTNU sporenstreks skal opprette et nytt Institutt for ballen er rund, med Program for anvendt stemmebruk og moderne fremmedspråk. Instituttets første professorat er allerede besatt, og som kontorsjef tilsettes Bent Skammelsrud.

_____________

Opprop til Tore Undeland
I et felles opprop fra styrene i NIF, 2fo, NITO, NTL og Forskerforbundet bønnfalles professor Tore Undeland om å halvere sitt lønnskrav for kommende år, slik at resten av de ansatte ved universitetet får den lønnsøkningen som de har bedt om - tilsammen 22 millioner kroner.

_____________

SKUMMEL PROFF: Er du student hos Bjarne Fiskum ved Institutt for musikk anbefaler vi sterkt at du gjør hjemmeleksene og ikke spiller falskt i timene... (Fra NTNUs interne telefonkatalog)

SISTE: Bare timer etter at denne spalten ble publisert registrerer vi at hr. Fiskums stryk er blitt strøket fra telefonkatalogen. Og vi som trodde at vi for en gangs skyld hadde med en ærlig professor å gjøre.
Vil skjære i fred
Deltagerne i det nye Gutter og medisin-prosjektet til Rigmor Austgulen krever nå en obduksjonssal helt for seg selv, for å bli likestilt med jentene i Jenter og data-prosjektet som lenge har hatt en egen pc-sal (Cybelesalen).

_____________

Vi håper...
...at de ansatte ved St. Olavs Hospital er forsiktigere med pasientene enn med ord-delingene.

_____________

Nytt fra styret
I tråd med de nye lukningsvedtektene i NTNUs styre kan Gusjelovfredag her bringe referat fra den eneste saken som ikke ble unntatt offentlighet på siste møte. Det gjelder menyen for styrets faste middag på Lerchendal Gaard;

Forrett:
Jomfrulakstoast,
fylt med skalldyrkrem,
tilsmakt med pepperrot og dillolje

Hovedrett:
Urtemarinert lammefilet
servert med glaserte
rotgrønnsaker, brekkbønner
og en timiansjy

Dessert:
Hjemmelaget is
med sjokolade, pistasje
og marinerte fiken

Vinkartet ble unntatt offentlighet i samsvar med paragraf 5a i Offentlightesloven (intern saksbehandling).

_____________

Nytt fra Universitetsavisa
Etter å ha holdt foredrag på NTNUs Tresenter tirsdag sluttet landbruksminister og skogeier Lars Sponheim seg til fakkeltoget over Gløshaugen for å få tilbake Universitetsavisa på papir.
- Landbruksministeren støtter alle tiltak som kan bidra til å drepe flere trær her i landet, sa Sponheim til vår medarbeider.

Universitetsavisas ledelse svarer i en pressemelding med å hevde at avisa ikke skrives for hvem som helst. For ytterligere å skille ut uverdige lesere skal alle artikler heretter utstyres med hvert sitt passord. For å få ett passord må leseren først fylle ut skjemaet P-9 som kan lastes ned fra "Administrative hjelpemidler" i Innsida - hvis du har brukernavn og passord til Innsida.

_____________

Apropos øl og jul minner vi om at det nå bare er 21 dager igjen til årets julebord i Sentraladministrasjonen.
Arkivfoto: Vegard Olsén
Øl på hjul og fuktig undertøy
Forskere driver med mye makaløs manick. I en serie artikler vil Gusjelovfredag formidle de virkelig nyttige framskrittene fra laboratorier verden rundt.

Ifølge Illustrert vitenskap har tyske leger utviklet undertøy med A-, B-, og C-vitaminer. Vitaminene tas opp av huden direkte gjennom tekstilene. Samtidig har amerikanske forskere utviklet en robot som kan åpne ølflasker. Den digitale kelner er ikke høyere enn en helflaske og kan kjøre rundt på hjul på bardisken. Ved hjelp av avanserte sensorer ser den uåpnede flasker og styrter bort for å jekke dem opp.

Her må det være en tverrfaglig synergieffekt å hente for NTNU. Alt som trengs er å designe et undertøy hvorfra du kan absorbere øl. Dermed slipper du ikke bare å åpne ølflasken selv, men unngår også bryet med å løfte flasken hvert halve minutt eller så...
...så kan heller ølroboten stå for undertøysskiftet når du ønsker påfyll.

Gusjelovfredagredaksjonen

Har du gått glipp av noen av våre tidligere stuntangrep? Spalten er tidligere blitt publisert:

  • 8.november.
  • 1.november.
  • 25.oktober.
  • 18.oktober.
  • 11.oktober.

  •