MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

GUSJELOVFREDAG:
Pass lankene! (22.11.02, 00:44)

Nok en gang smekker Gusjelovfredagredaksjonen hensynsløst uansvarlig til mot styre, stell, studenter og andre ulldotter.

FAKTA

Vi registrerer at NTNUs Informasjonsavdeling nylig har sendt ut fluesmekkere til alle ansatte ved universitetet i et forsøk på å få en ny leser til Universitetsavisa på nett.

Ifølge sikre kilder skal dette følges opp i neste uke med en utsendelse. Denne vil bestå av ark med fortrykt UA-logo, som kan legges i printeren når de to leserne skal skrive ut sidene fra web-UA for å klare å lese dem.

Tor Eriks julebordguide
Forrige uke hoppet vi julebukk over vår faste skjellsordspalte. Til gjengjeld kan vår skjellsordekspert, Tor Erik Jenstad, tilby dobbel dose denne gangen. Stikkord er julebord. Vi starter først med noen uttrykk som kan brukes ved ankomst til festen - om andre festdeltagere:

Finfessikrus - kvinnfolk som er fin på det (Flatanger).
Jokkelpått' - ei som er tilgjort og jålete (Ekne).
Pomadeprins - pyntesykt mannfolk (Hitra).

Noen timer ut i festen er det er på tide å fortelle sjefen hva du egentligmener om ham og særlig om hans drikkevaner. Med disse på reportoaret får du oppmerksomhet:

Bæmmeldall (Verdal).
Drekkarbøldi (Leksvik). Bøldi = byll.
Rangelpave Slike typer er gjerne ikke bare drikkfeldige, men også arbeidssky. Som jo de fleste sjefer egentlig er - det er jo derfor de er blitt sjefer.

________________

Denna skal bli vår. Garrantert!
Vi tar utfordringen, Kristin!
Etter at forskningsminister Kristin Clemet mandag hadde åpnet de tre sentrene for fremragende forskning ved NTNU, sa hun at hun nå ventet seg Nobelpris-kandidater fra Trondheim. Gusjelovfredag gjorde en spørreundersøkelse blant universitetets studenter om dette er mulig:

SVARENE:
Ja, men da må vi fortsatt få kalle oss sivilingeniører: 5 %
Ja, sånn derre marin hjerneforskning, kanskje: 6 %
Ja, men først må jeg levere semesteropppgaven: 9 %
Kommer an på: 10 %
Nobelpris?? Jeg synes det er dyrt nok på Tapir: 16 %
Ikke før NTH er tilbake: 18 %
Ikke før koking.no er tilbake: 36 %

________________

MEN HVOR KOMMER ULLA FRA? Den nye direktøren på Vitenskapsmuseet, Axel Christophersen, varslet nye tider og radikale grep for de ansatte på Kalvskinnet i et intervju med Universitetsavisa for noen uker siden. I Byavisa på onsdag viser Christophersen at han mener alvor. I to store annonser og med hjelp fra trendy motefotograf Lasse Berre viser VM sin lekre vinterkolleksjon av - moteklær. Spørsmålet vi stiller oss er hvor ulla kommer fra? Kan det ha vært høstrengjøring i pattedyrutstillinga?
Ukas sitat I
"Mange journalister er jævla sure, men det er bare fordi de har for lite sex. I fagpressen, som Vi Menn og Se og Hør, er det bedre".

Tom Ketil Krogstad i intervju med fagbladet Under dusken nr.16.

________________

Ukas sitat II
"Denne virksomheten er rett og slett uverdig et moderne universitet. De spesifikke prestefunksjonselementene i utdanningen er å sammenligne med utdanning i astrologi, magi eller annen spådomskunst".

Lars Gule hamrer løs mot Det teologiske fakultet i en kronikk i "Universitas" 20.november. Gule er tilfeldigvis også generalsekretær i Human-Etisk forbund.

________________

Download your workload
Gusjelovfredag-redaksjonen har med stor interesse fulgt den eleverte diskusjonen på ntnu.fritt-forum etter nedleggelsen av nettstedet koking.no. Her har en strøm av fosskokende teknologistudenter tømt sin vrede over at noen bare tok seg seg til rette og krevde at dette flotte servicetiltaket ble stanset, bare uker før jule-eksamen. I denne saken står vi fullt ut på Roger Eivinds side, i debatten med Jardar:
"I tillegg maser du om "opphavsrett" til øvingene du muligens lager i et eller annet, men hvem faen bryr seg om slikt!? Skal du holde på med jus, så flytt til Oslo."

EN BEDRE BESKRIVELSE av hva geografer egentlig gjør enn dette har vi til gode å se.
Vi er så enig, så enig. Alle må jo skjønne at det er en grunn til NTNU ikke får noe eget jus-studium. Det betyr jo bare at vi står over loven.

Og som en trøst til Roger Eivind og andre trengende bringer vi her lenker til et par amerikanske nettsteder som var til uvurderlig hjelp for oss i studietiden. Både her og her finner du mange godbiter. Og til orientering, Roger Eivind: Begge plasser får du drøssevis av treff på "electronics",. Alt som kreves er et hacket kredittkort. Men det fikser vel du som går på IME-fakultetet?

________________

I STEDET FOR PIGGDEKK: Sintefs forskningsgruppe i Veg og samferdselsteknikk har endelig funnet løsningen på svevestøvproblemene om vinteren i Trondheim.
Endelig et studentmiddel som virker!
Fra forrige fredag følger Gusjelovfredag opp med mer makalös forskningsformidling, hentet fra diverse sentra for ikke fullt så fremragende forskning.

Et nyutviklet dataprogram hevder å ha den Endelige løsning på myggproblemet. Programmet sender ut diverse høy- og lavfrekvente lyder som visstnok skremmer bort 85 % av myggen. Alt som trengs er en pc med lydkort. Frekvensene kan også fås i anti-rotte- og anti-kakelakkvariant.

Forskere ved NTNU har jobbet videre med oppfinnelsen, og funnet frem til de bestemte frekvensområdene med mest gunstig effekt på studenter. Forsøk har vist at opp til 90% av studentene ikke takler den subsoniske støyen, og snur før de når døra til veilederen sin.
En betaversjon av programmet kan nå fritt lastes ned fra Innsida.

________________

LIVET LEKER: Den interne telefonkatalogen byr stadig på overraskelser. Men vi har lenge hatt en mistanke om at pedagogikk egentligbare er lek og moro.
Tverrkommunikasjonsprofileringsteoriplattform
Ved Universitetet i Oslo blåser det for tiden kraftig omkring ledelsens nye "kommunikasjonsplattform". Verket, som er utformet av Ingebrigt Steen Jensen og hans firma Dinamo, kostet universitetet en halv million kroner.

En av verdiene som Ingebrigt har definert for UiO er "glød" og det har han i alle fall fått fram hos professor Thomas Hylland Eriksen. Han uttaler til studentavisa Universitas at universitets egne ansatte kunne ha gjort en bedre jobb for lusne 5.000 kroner, så kunne de resterende 495.000 gått til edlere formål.

Gusjelovfredagredaksjonen kan nå avsløre at NTNUs styre har hentet inspirasjon fra sine kolleger i hovedstaden og nå sysler med sin helt egen plattform. Fra det siste, lukkede styremøtet hvor nyordning av universitetets styring og ledelse ble diskutert, har vi sikret oss dette arbeidsdokumentet. Ved hjelp av grafologer har vi fastslått at skrifta er Karl Glads.

Denne enkle analysen av det globale utdanningsmarkedet generelt og spesielt NTNUs stilling med særlig hensyntagen til tverrfagligheten, kvalitetsreformen, næringslivet og satsingsområdene skal nå brukes som grunnlag for en rekrutteringskampanje i Teknisk ukeblad. Annonsen skal minst gå over to spalter.

Gusjelovfredagredaksjonen