MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Gusjelovfredag: Otto er en trommelkompias (1.11.02)

Den helt ustyrlige og komplett uansvarlige Gusjelovfredag-redaksjonen slår til igjen. Vi gir deg den egentlige sannheten om lønnsoppgjøret og andre uhumskheter ved NTNU.

Ukas omkamp I
Fra rektors kontor meldes det at Institutt for skjøre bein- og kvinnelidelser ved Det medisinske fakultet fra kommende mandag skifter navn til Institutt for kvotert hysterisk kronisk-innbilsk kvinnegnål.

______________

Aldri fred å få (Ukas omkamp II)
I en som vanlig avslappet formiddagsstund i Sentraladministrasjonen, mens vi surfet oss fram til lunsj, kom vi over denne nettsiden fra nær fortid. og plutselig kjente vi kulda krype nedover ryggen. Like etter dumpet internavisa "Bladet" fra Norges landbrukshøgskole ned på sjeselongen vår med toppoppslag om at alle ansatte der i gården nå skal utredes på det mest intime (se illustrasjon). Og like etter - på vei til 10.45-kaffen i kantina - møtte vi tidligere Orgut-general Per Kjøl i fullt firsprang over campus. Informerte kilder forteller at han nå er tilbake i Organisertkonspirasjonsavdelingen.

Så mange tilfeldigheter kan ikke inntreffe tilfeldig på samme tid. Her må det ligge en Orgut Volume II og vente bak neste sving.

______________

Svenske tjuvradder
Svenskene fornekter seg ikke. Nå har Stockholms universitet rappet Innsida-ideen fra NTNU - uten å spørre om lov først. Vi oppfordrer herved alle NTNU-ere til å protestere ved å delta i meningsmålingen i høyre marg på "Insidan" og svare NEI. Denne nya skepnaden kan vi på ingen måte godta.

______________

Professor Undeland tjener så lite at han er tvunget til å reise på billigste måte over Atlanteren.
Forberedt på lønnsoppgjøret
Nå er det bare sju uker til resultatene av årets interne lønnsoppgjør på NTNU blir bekjentgjort. Professor Tore Marvin Undeland frykter det verste og har allerede gjort seg reiseklar til ett års helt nødvendig skatte-eksil i USA, for å legge seg opp penger til å kunne jobbe videre med sitt humanitære prosjekt som underviser og forsker ved NTNU.

Men tross alt tjener professorer mest av oss som tjener minst. Og for den som ennå ikke har blitt professor - men har fryktelig lyst - er det slett ikke for sent. For å raske fort unna alt dette hersens papirarbeidet som bedømmelseskomiteene krever, så kan vi varmt anbefale et studium på dette meget anerkjente lærestedet. Under slagordet"Earn College Credit for all that you know from life" leverer universitetet en utmerket service. Graden får du på to dager, og det NTNU-blå diplomet ser aldeles lekkert ut på kontorpulten vår.

______________

Heller gondol enn bytog
Nå som Gløshaugen og Trondheim bare om tre år - og om statsråden vil og om NSB får overført 150 millioner kroner fra signallysprosjektet på Rørosbanen - får eget bytog, lurer vi fært på om ikke dette vil bli en farlig konkurrent til dette lysende prosjektet, som vi har hørt lite om den siste tiden. Vi frykter også at bytoget vil bli en trussel mot de utmerkede togplanene som er omtalt her.
Ettersom flere av medarbeiderne i Gusjelovfredagredaksjonen er bosatt på Fremre Byåsen, er gondolbanen vår klare favoritt som løsning på rusjproblemene i Høgskoleringen.

______________

Redaksjonen beklager: Tektonikk er ikke morsomt
Vi finner å måtte beklage et meget lite veloverveid innslag i forrige ukes Gusjelovfredagspalte. Professor Tore Prestvik har helt betimelig gjort oss oppmerksom på at det ikke er grunn til å harselere over Sintefs forskning i tektonisk paleobathymetri. Prestvik har forklart oss at tittelen på prosjektet enkelt bør forstås av ansatte ved universitetet. Så derfor lover vi professoren i magmatiske bergarters petrologi og geokjemi (ofiolitter, unge vulkanske bergarter, kaledonske granitter) at vi heretter aldri mer skal forsøke å gjøre oss morsomme på bekostning av tektonisk paleobathymetri.

______________

Ukas sitat I
"Dere kan ta navn og tittel, men vær så snill: Ikke ta fra meg det akademiske kvarteret også!!!"

Nødrop fra studenten Geir Aspelund på ntnu.fritt-forum i diskusjonen om hvorvidt vanen om å starte alle forelesninger 15 minutter over hel time bør forlates.

______________

Møtt noen dreppelhøner i det siste?
Vår skjellsordsamleserie fortsetter. Denne gang har vår lokale ekspert i stygge ord og uttrykk, Tor Erik Jenstad hentet noen smakebiter fra en rykfersk ordsamling: "Ord og uttrykk frå Frøya." Denne boka er skrevet av Rita Hovde og utgitt av Frøya Historielag. Ukas skjellsord gjengis med tillatelse fra forfatteren.

Dreppelhøn' - en som bare pirker i eller småspiser av maten.
Førenengsmarskus - utnavn på et barn som er med en voksen på foreningsmøte.
Trommelkompias - vanskelig, sta person.

______________

Ingvild Myhre ønsker av og til at hun heller hadde blitt jagerpilot.
Tore på jordet: Ringeren fra elektrolinja funnet
Tore på jordet fortsetter ufortrødent sin jakt på gamle studenter. Denne gangen har vi fulgt opp en henvendelse fra en mannlig ansatt på Eksamenskontoret: Hvordan gikk det egentlig med den freske nordlandsjenta med de middelmådige karakterene men med det flotte lange håret, som på 80-tallet gikk på elektrolinja?

Hvis det å være sjef i Telenor Mobil er stas, må det vel ha gått rimelig greit for Ingvild Myhre (45). De ikke fullt så gode karakterene skyldes alle fristelsene som studielivet førte med seg, sier Myhre til Aftenposten. Men på toppen i næringslivs-Norge blåser det i Ingvilds lange, mørke hår. Vedtaket om å kutte 216 årsverk i selskapet som hun leder, har vakt voldsomme reaksjoner.

I slike stormfulle tider skulle hun ønske at hun heller hadde studert i Sverige og blitt jagerpilot, ifølge Aftenposten. Men hele Mobil-Norge (minus 216, kanskje) har ikke noe imot hennes siv.ing.-utdanning.

______________

Ukas perversjon
Så du er av den sorten, ja. En av de typene som ikke klarer å holde labbene unna en søkemotor på nettet når du ser den - og som bare MÅ taste inn ditt eget navn for å få bekreftet at du eksisterer digitalt? Vit da at din svakhet er en tilstand med et navn og en diagnose. Det kalles "Ego-surfing" og defineres ifølge "Cyberspeak - the vocabulary of the Internet age" slik:

"Ego-surfing" is the practice of using an Internet search engine to look up your own name. (Note: "Ego-surfing" is not to be confused with "I go surfing," a Californian response to the question, "How do you spend your free time?").

Alle avhengige som ikke klarer å holde fingrene fra fatet, finner snarveien til saligheten her.

______________

Typisk feilsitert Under dusken-kilde etter å ha sett resultatet på trykk av sitt møte med full elg.
Ukas sitat II
"Det er ikke vits i å samarbeide med redaksjoner som opptrer så lite profesjonelt. Hvorfor skal vi bruke tid på folk som bare er ute etter å kjøre dårlige studentspøker?"

Ane Høyem i plateselskapet EMI er ifølge Adresseavisen ikke helt fornøyd med den presse-etiske standarden i noe som kalles Under Dusken. Dette skyldes at artisten "Frost" her ble forsøkt intervjuet av en gjeng fulle russ i elgkostymer.

__________________________

OJ festtaler ved NTNU
Universitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein, nesten-kulturminister og leder for Ytringsfrihetskommisjonen, har engasjert Otto Jespersen til å holde hovedtalen på NTNUs festmøte i mai neste år. Etter hva vi erfarer, skal OJ - som nå nøyer seg med å sparke til sånne som alt ligger nede - tale over temaet ?Arsenikk til proffene, nervegass til studentene og en jævla diger bombe over hele Gløshaugen?.

______________

Og i neste uke...

...har vi fra informert hold fått vite at Universitetsavisa vil bringe sin leser følgende oppsiktsvekkende nyheter:

 • Bedret kvalitet i utdanning og forskning, sier rektor
 • NTNU fortsatt en teknologisk spydspiss, sier universitetsdirektøren
 • Rektor tar hensyn til bredden
 • Skarstein tar høyde for Kvalitetsreformen
 • Rektor delte ut premie til beste bergenske sivilingeniørstudent
 • Direktøren fornøyd med positiv selvevaluering

  ______________

  !
  ...og helt til slutt tar vi med en melding fra vår ringende medarbeider som rapporterer at alle ansatte på HF-, SVT-, IME, NT, IVT, DMF- og AB-fakultetet, samt Sentraladministrasjonen, også i dag er opptatt i møte til klokken 15.45.

  Gusjelovfredagredaksjonen

  Dette er fjerde gang Gusjelovfredagredaksjonen slår til. Her finner du forsøk nr. 1.
  Her er forsøk nr. 2.
  Og her finner du spalten fra forrige fredag.
 •