MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Gusjelovfredag: Du tror det ikke før du har lest det (25.10.02)

Enda flere omkamper, rykter, skjellsord og Trond Andresen. Her kommer ukas komplett uoffisielle rapport fra livet på NTNU, uberørt av skitne informatørhender.

Vi er moderne, vi følger med i tiden. Vi er rektorer og vi går sammen framover, alltid framover. (Fra hjemmesiden til den europeiske rektororganisasjonen CRE - The association of european universities).
Ukas omkamp I
Fra rektors kontor meldes det at Institutt for anvendt arroganse og selvhøytidelighet på Dragvoll er blitt slått sammen med Senter for professor Hansséns eget lille fagfelt og fra førstkommende mandag og inntil noe helt annet blir bestemt, vil fungere under navnet Institutt for finere studier av serbokroatiske hjelpeverb.

__________

Reidun uten filter (Ukas omkamp II)
"Jeg tror Samfundet er blitt delvis ødelagt på grunn av det, som jeg egentlig ikke har lov til å si, at det ikke lenger er NTH. Det er folk som går på Dragvoll og mye annet, det blir blandet inn en masse folk, en masse tanter, som ikke har noe med samfundet-tradisjonene å gjøre. Det er ikke lenger høyskolegutter som går på hytta som fyller salen. Hva skal vi ha Studentersamfundet for hvis det bare skal handle om å sitte og drikke øl?"
Bykjendis Reidun Aune (87) til Under dusken nr.14

__________

Hole nr. 4504 A på Dragvollen har Jardar merka som NTNU-fri sone. Men trollet fann bakvegen...
Den siste viking (Ukas omkamp III)
Jardar hette ein mann. På Dragvollen samla han ein gong for lenge sidan ein fylking av trellar som han kalla "Studentkomiteen for Universitetet i Trondheim". Og i året 1997 reiste han steinen "Dødsmesse over Universitetet i Trondheim", som han hogg til sjølv. Jardar var stridbar og mørkhugen. Han forakta det fælslege NTNU og alt dets vesen. I to tusen fire hundre og åttisju dagar heldt Jardar stand mot overmakta. Men ein dag sneik fienden seg bakvegen inn i hola hans. Trollet sprang midt i synet på han og beit seg fast. Først fekk han seg ei skikkeleg nettadresse (www.ling.hf.ntnu.no/folk/abrahamsen/). Så fylgte ein rak e-post (jardar@nvg.ntnu.no) og på vegen ut slengte jetten ein dugeleg lønnsslipp med NTNU-logo på golvet. Og snipp snapp snute, så var UNIT-eventyret ute.

__________

Flyttenytt (Ukas omkamp IV)
Fra rektors kontor meldes det at Trondheimsordfører Anne Kathrine Slungård og rektor Eivind Hiis-Hauge nå har startet en heftig lobbykampanje for å få flyttet den nye operaen, Sommarland i Bø og Club 4 til Gløshaugen. Samtidig skal haugen omdøpes til Fremre Singsakerslette elvehavn.
- Flytter de operaen hit så vil de i alle fall slippe trafikkstøy, for biler har vi ikke lenger plass til på Gløshaugen, sier rektor i en kommentar.

__________

Tre som smelter isen
Snøen og kulda er over oss og det er på tide å finne fram noen saftige, varmende kraftuttrykk som duger når du glir i høyskolebakken og pådrar deg dobbeltsidig bekkenbenbrudd. Som vanlig har vi fått hjelp av skjellsordekspert Tor Erik Jenstad:

 • spekskit - person som har lett for å fryse (Røros).
 • frostkjuke - det samme (Leka).
 • kjelsteik - person som er glad i varme og helst vil sitte inni omnskråa (Osen). NB: tjukk l i dette ordet!

  __________

  VELKOMMEN TIL ISS!
  Institutt for sosiologi og statsvitenskap trenger stadig nye forskningsobjekter (også kalt studenter) og satser knallhardt på rekruttering via web. Men som det fremgår av dette bildet som vi hentet fra instituttets hovedside, er de tilreisende foreløpig noe skeptiske til å legge framtida si i hendene på ISS sitt skjeggete servicepersonale.
  Ukas sterkeste men-hva-er-det-egentlig-de-forsker-på-følelse
  Gusjelovfredagsredaksjonen har hittil gjerne hoppet i bassenget, men etter å ha lest om dette prosjektet til Sintef Petroleumsforskning har vi blitt redde for å treffe på tektonisk paleobathymetri i Pirbadet.

  __________

  Det var på universitetet i Trondheim at Gro Isachsen lærte å ta grep om sakene.
  Tore på jordet: Sånn gikk det med (s)ex-studenten Gro (49)
  Tore på jordet har fått en henvendelse fra en bibliotekar på Lade som lurer på hvor det ble av jenta som slukte grisebøker på Lade. Vel, den jenta var lett å spore opp. I dag jobber Gro Isachsen nemlig som sexolog i Oslo. Hun er også forfatter og har gitt ut bøkene "Sex - ja takk" og "Mer sex, takk".

  UKAS SKREKKHISTORIE
  Rystende lesning fra det amerikanske Appalachian State University. Elendig økonomi har tvunget universitetet til å sende en stor andel av administrasjonen ut i auditoriene - for å undervise! Dette må de gjøre i tillegg til å skjøtte sine gamle jobber. Faglærere og studenter har for øvrig tatt godt mot tilveksten i lærerstaben.
  Nåde den som hvisker noe om dette til Kristin Clemet...
  (Klipp fra Chronicle of Higher Education)
  Cappelen skriver dette om (s)ex-studenten Gro. "Universitetsstudier i psykologi, sosiologi, pedagogikk og spesialpedagogikk og lesing av hyllemetre med sexologisk faglitteratur har gitt Gro den nødvendige bakgrunnen for å forstå seksualitetens og sensualitetens innerste vesen". Godt å vite at også studenter fra frie studier kan få det til å gå.

  __________

  Her er´n (Here he is)
  Etter forrige ukes medieføljetong om Trond Andresens utspill om å få flere stygge mennesker på tv-skjermen, har NTNUs Informasjonsavdeling blitt nedringt fra aviser i inn- og utland på jakt etter bilde av denne Andresen. Som en service til pressen legger Gusjelovfredagsredaksjonen her ut to alternative bilder til fri avbenyttelse, tatt av forskeren selv.

  Gusjelovfredagsredaksjonen

  Gikk du glipp av de to første Gusjelovfredagstuntene?

  Her finner du det første elendige forsøket fra 11.oktober.
  Og her er det håpløse bidraget fra 18.oktober.
 •