MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Gusjelovfredag: Mye stygt denne uka (18.10.02)

Helga er nær og den alldeles ubedte geriljaredaksjonen er tilbake, mer uansvarlig enn noen gang. Vi gir deg sannheten om stygge mennesker, omkamper, instituttnavn, omkamper, møter, omkamper og annet hverdagsliv på universitetet.

Trond skriver paroler for en ny gruppe undertrykte.
Stygg rasisme
Kollegiekarrieren er over, siv.ing.-tittelkampen er tapt og Universitetsavisa er blitt et kneblet klakkørorgan for den monopolkapitalistiske universitetsleiingsfalanksen. Gjenstår det da overhode noen gode og rettferdige saker som en rød amanuensis kan slåss for? Jo, Trond Andresen har funnet en ny hjertesak. Denne uka gikk han ut i Bergens tidende med krav om at TV og aviser må vise fram flere av våre mindre pene landsmenn. "Stygge mennesker blir i dag like oversett som mørkhudede mennesker. De blir daglig fortalt at de er mindreverdige", sa den tidligere Radio RV-redaktøren. Og mente at problemet kunne sammenlignes med rasistisk diskriminering.

Fra før er det jo kjent at pene mennesker får lavere straffer i det norske rettsvesenet. For gamle NTH-ere er imidlertid dette ingen nyhet. De har lenge vært klar over at det dessverre svært utbredte, offisielle NTH-slipset var en sterkt medvirkende årsak til at NTH aldri nådde fram i lobbykampen om å bli fristilt fra UNIT.

__________________________

MASTERHATTEN ER HER!
I uka som gikk presenterte designer Lise Skjåk Bræk under en motevisning i Rådssalen den nye Masterhatten, som skal erstatte siv.ing.-ringen. Bachelorhatten har tilsvarende design, men fåes bare i paperback.
Din stygge snarragadd
Ikke nok med at de mindre pene er usynlige i mediene. Hvis de drister seg utendørs får de gjerne oppmerksomhet nok ? i form av skjellsord kastet etter seg. Ordbokredaktør Tor Erik Jenstad hjelper oss også denne gang med noen utvalgte eksempler fra det norske skjellsordforråd.

 • Borttvinna snarragadd - vrang type (Stadsbygd)
 • Ræksterskjur - ei som fer og renner, som aldri er heime (Frøya)
 • Dulldokk' - ei som er bortskjemt og forkjælt (Røyrvik)

  __________________________

  Ukas omkamp I
  Fra rektors kontor meldes det at Institutt for byggekunst, bygningskunst, kunstbygg, brukskunst, bykunst, bryggekunst og kunstbygging (AB-fakultetet) kommende mandag skifter navn til Institutt for plutselige installasjoner.

  __________________________

  Annonse (Ukas omkamp II)
  No træng je vældig tell å fylle oppatt lageret mitt tå brevark, konvolutter og anna kontormateriell med UNIT-logo. Brukte UNIT-visittkort kan je også bruke oppatt da je har korrekturlakk attåt skrivemaskina mi.
  Ta svintest mulig kontakt med professor Brit Mæhlum, Institutt for nordistikk og litteraturvitenskap, Universitetet på Dragvoll.

  __________________________

  Ukas meningsmåling
  Fra Universitetsavisas redaksjon har vi mottatt en pressemelding som forteller at 100 prosent av avisas leser nå foretrekker å få avisa på skjerm framfor papir. Undersøkelsen viste også at spalten "Rektor mener" er den han liker aller best i avisa.

  __________________________

  Ukas mest tydelige men-hva-er det-egentlig-de-forsker-på-følelse
  Har du også ofte ligget våken om natten og lurt på hvordan den moderne opphevelsen av de aristoteliske skiller muliggjør en betraktning av alle våre ferdigheter som formgivende overfor våre omgivelser og livsbetingelser og derigjennom overfor oss selv og vår selvforståelse?
  Svaret finner du ? muligens - hos forskerne som deltar i prosjektet Blikket.

  __________________________

  Grete Ingeborg Nykkelmo. Verdens beste gifte sivilingeniør?
  Tore på Jordet hjelper DEG
  Gusjelovfredags verdensreporter Tore på Jordet fortsetter jakten i gammel universitetshistorie. Ukas forespørsel kommer fra en voksen, rolig, ikke-røykende, ugift sivilingeniørgutt som trives best med hjemmekos og lange koieturer, som lurer på hvor det ble av den søte Selbudråka som av og til studerte til å bli elektroingeniør i tida 1980-1990. Hun som i tillegg til skolebøkene alltid bar med seg en treningsbag fylt med skismurning.

  Tore på Jordet tok saken, og kan fastslå at jenta heter Grete Ingeborg og i dag er gift med en kar som heter Vegard. Grete Ingeborg, med fortid som både verdens beste skiløperske og skiskytterske, har per 16. oktober 2002 fortsatt jobb inne i Telenor. Men gubben er til gjengjeld ute på tur. Så kanskje er det likevel håp for modne sivilingeniørgutter.

  __________________________

  MØTER GIR LIVSKVALITET
  Som vi kan lese i en østlandsavis, går Frp Nord-Odal atskillig lenger enn visse andre når det gjelder å bedre livet for enkeltmennesket! Til sammenligning avholdt NTNUs styre ikke mer enn elleve møter i fjor. Det sier muligens noe om menneskesynet der i gården, eller om generalen, eller hva vet vi. Nå må noen skjerpe seg.
  Ukas mest misfornøyde etter statsbudsjettet
  "Norsk forskning styres i stor grad av et jerntriangel av ledere og professorer i et stort forskningsetablishement bestående av universiteter og statlige forskningsinstitutt i Oslo-regionen, departementsbyråkrater med tette bånd til disse fagmiljøene og forskningsråds-byråkrater".

  Gusjelovfredagredaksjonen ønsker fortsatt god høst ? og kanskje kommer vi tilbake på en skjerm nær deg allerede neste fredag.
  Professor Odd Jarl Borch, Handelshøgskolen i Bodø i leserinnlegg i Nordlys.

 •