Guskjelovfredag: En litterær lysfontene til deg før helga
(11.10.02) Aldeles uansvarlig og helt på siden av Universitetsavisas vanlige trøtte og servile mikrofonstativjournalistikk serverer Guskjelovfredags geriljaredaksjon deg den egentlige sannheten om livet på NTNU. |
Ukas universitetsbyråkrathater
"Vi har 22 konsulenter ved SV-fakultetet som møter klokka åtte hver dag, men de har ikke jobb før klokka halvti! Hvis ikke direktøren kan love bedring, vil jeg anmelde SV-fakultetet for tidstyveri for en million kroner".
Professor Viggo Rossvær ved Universitetet i Tromsø til "Tromsøflaket" nr.12
|
Hvis ikke sikkerhetshullet i avisas publiseringssystem blir funnet, kan dette bli et fast innslag i avisa hver fredag. Eller kanskje annenhver. Eller - hvem vet.
I denne første utgaven kan Gudskjelovfredag-redaksjonen slå seg på brystet med et tveegget sverd (Sitat fra Harald Berg i Adresseavisen) og presentere breaking news som du garantert ikke finner i noe annet medium.
_____________________________________
SISTE: Helomvending i navnesaken!
Etter den massive kritikken av nye og uforståelige instituttnavn har rektor Eivind Hiis Hauge, i samråd med Statens navnekonsulenter, gjort hastevedtak om at 12 av instituttene som ble døpt i midten av september skifter navn igjen allerede fra førstkommende mandag. Dette er:
Institutt for byggekunst, bygningskunst, kunstbygg, brukskunst, bykunst, bryggekunst og kunstbygging (AB-fakultetet)
Institutt for anvendt prosess-, konstruksjons-, miljø-, kvalitets- og dynamikkteknikk (IVT)
Institutt for veg-, viss- og vassbygging (IVT)
Institutt for maritim antrekksteknikk (IVT)
Institutt for forplantning og beplantning (NT)
Institutt for hode-, skulder-, kne- og tålidelser (DMF)
Institutt for hard medisinering (Tidligere Psykiatrisk institutt - DMF)
Institutt for hvordan har du det egentlig (Tidligere Psykologisk institutt - SVT)
Institutt for samer og data (IME)
Institutt for lesber og lingvistikk (HF)
Institutt for teoretisk-historisk og praktisk-analytisk metarefleksjon (HF)
Institutt for gamle ting som lukter rart (VM)
Navnene på de øvrige 41 instituttene skal avgjøres gjennom en webavstemning senere i høst.
_____________________________________
|
Ukas gladmelding I
Bladet "Forskerforum" kan på forsiden i siste nr. berolige alle som frykter hva som skjer hvis NTNU blir omgjort til særlovsselskap. Det hele blir rett og slett bare fest og moro. |
Ukas skjellsord: - Clemet er en høveshane
I disse ulvetider med statsbudsjett, kvalitetsreform og annen styggedom kan det være godt å ha et utvidet ordforråd å ty til. Vi har fått hjelp av den kjente skjellsordforsker, ordboksredaktør Tor Erik Jenstad ved Institutt for nordistikk og litteraturvitenskap til å plukke ut to skjellsord som kan brukes på alle som fortjener litt ekstra oppmerksomhet.
Høveshane
en som vil ha rådvelde over andre, som vil vise at hun har makt, som tar jobben sin litt for alvorlig (Hitra). Til høves (høvedsmann) - fører av fiskefartøy.
Pilltjurrudall
Utidig 15-16 års gutunge (Malm). Pilltjurru er den første tjæra som kommer når man brenner ei tjæremile. Denne er blanda med vann, og ubrukbar.
Skjær ut dette skjermbildet og bygg opp din egen unike skjellsordsamling. Serien fortsetter neste fredag.
_____________________________________
Ukas mest oppdaterte
Gudskjelovfredags hederspris går denne gang til hovedsiden til Fakultet for arkitektur og billedkunst. Fakultetet tar sine historiske forpliktelser på alvor og opererer fortsatt med gamle instituttnavn i venstre marg.
For nyhetshungrige tilbyr fkultetet det aller ferskeste nummeret av tidsskriftet "A" som arkitektstudentene utga i 1999.
_____________________________________
Ukas perversjon
"Det er opphissende å se sjeldne biler som er delvis skjult av planter - det appellerer til fantasien..."
Rådgiver og universitetsdirektøraspirant Arne Asphjell med åpenhjertig betroelse i Adresseavisen 25.september.
_____________________________________
|
Startet karrieren med tjuvkopiering. |
Tore på Jordet hjelper DEG
Gudskjelovfredags verdensreporter Tore på Jordet hjelper deg med å grave i gammel universitetshistorie. Hva skjedde egentlig med strategi- og omstillingsprosjektet som du aldri rakk å skrive sluttrappoprt for? Og hvor ble hun av - den søte med det lange lyse håret som luktet så godt og som satt på første benk i kulturforståelse i 1994?
Tore på Jordet er der for deg og gir Gudskjelovfredags lesere de nære historiene, akademia med et menneskelig ansikt.
Denne ukes etterlysning kommer fra en anonym kvinne i begynnelsen av 30-årene:
Hvor ble det av han søte, rufsete guttungen som jobbet på Universitetsbiblioteket på Rosenborg på begynnelsen av 90-tallet?
Tore på Jordet tok saken og kan avsløre:
Gutten heter Bent Sæther (bildet) og er vokalist og bassist i bandet Motorpsycho. Coveret til sin første kassett tjuvkopierte han på bibliotekets kopimaskin. Nylig takket han forøvrig sin tidligere bibliotekskollega, Eldrid Breivik Hansen, for hjelpen. Og det i beste sendetid på NRK.
_____________________________________
Ukas gladmelding II
"Jo mer du studerer, jo lenger lever du. Har du bare grunnskole, er det mer enn dobbelt så stor sjanse for at du dør som middelaldrende enn om du har universitetsutdanning."
Toppoppslag i Universitas (Oslo) 2.oktober
_____________________________________
"Mongolia 2003" neste
I forrige uke satte en skokk japanere NTNU og Trondheim på hodet med trommer, te og tae-kwon-doe. Nå skal
karaoke-suksessen følges opp og universitetets ledelse har lagt følgende plan for presentasjon av NTNUs nærmeste samarbeidsområder de kommende tre år:
"Mongolia 2003"
"Falklandsøyene 2004"
"Innherred 2005"
En delegasjon på 35 fremstående NTNU-ere under ledelse av professor Jan Brøgger reiser allerede i morgen til Ulan Bator for å begynne forberedelsene til neste års arrangement.
_____________________________________
Universitetsavisa om 10 år:
Professorene fortsetter sultestreiken
Ingenting tyder på at professorene ved NTH Senioruniversitet gir opp kampen mot mastertittelen. Sist helg markerte de at det er gått ti år siden den første professor nektet å innta fast føde fordi siv.ing-tittelen skulle fjernes. Mange hadde spådd at de etter siste streikemøte ville gi opp kampen. Men i stedet valgte de etter møtet å lenke seg fast til inngangsdøren på Gløshaugen Akademiske Klubb. Her hindret de renholdsbetjeningens arbeide.
- La sivilingeniøren leve, ropte streikeleder Trond Andresen, mens han ble båret bort av uniformert politi.
Gudskjelovfredagsredaksjonen |