MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

UAs JULEKALENDER:
En julesmak av England (3.12.02, 00:16)

Også britene feirer jul. Og de feirer den gjerne med tunge, saftige fruktkaker og -puddinger som skal dynkes i det uendelige med edle dråper, og godgjøre seg i kjelleren i enda flere uendeligheter.

Her bringer vi oppskrift på en relativt enkel versjon av engelsk julekake som du kan gå løs på allerede etter en ukes tid.

225 g smør
225 g farin
2 ss mørk sirup
4 egg
225 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts nellik
1 ts ingefær
1-2 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1/2 ts muskat
500 g rosiner
100 g sukat
100 g apsikat
50-100 g grovhakkete cocktailbær
(Evt. andre kandiserte godsaker)
100-150 g grovhakkete valnøtter
1 plate grovhakket kokesjokolade
Revet skall av 1 sitron
Revet skall av 1 appelsin
1/2-1 dl whisky, konjakk, brandy, calvados el.l.

Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett oppvarmet sirup.
Rør inn ett og ett egg, med litt mel samtidig.
Bland resten av melet med resten av ingrediensene, unntatt spriten, og rør det sammen med smør/sukkeret.
Fylles i godt smurt springform (24 cm) og stekes nederst i ovnen på maks. 150 grader i 2,5-3 timer.
Dekk med bakepapir eller folie etter en time eller to, så kaka ikke svir seg på toppen. Avkjøl i form, prikk med kakenål og dynk med spriten, evt. også med litt juice fra presset appelsin og sitron.
Pakkes i folie og hviler kaldt ca 1 uke før pynting og fortæring.
Pynt med melis- eller sjokoladeglasur - eller, hvis du vil slå litt større på: Dekk hele greia med et tynt marsipanlokk og pynt med cocktailbær, kandiserte frukter eller hva du vil.
Dette er god og holdbar sikringskost!

Av Lisa Olstad