UAs JULEKALENDER: Julegaver fra NTNU
(20.12.02, 09:57) Jobber du for mye og har problemer med å finne tid til julegavene? Da kan løsningen være å handle på arbeidsplassen! Det er faktisk en mengde julegaver å finne på NTNU og hos våre nære venner. Universitetsbiblioteket, Vitenskapsmuseet og Vitensenteret tilbyr både klær, kalendere, smykker, leketøy, bøker og en masse andre gaver for barn og voksne.
|
Jo mer søl, jo mer moro.
|
Utladningskuler og kjempesåpebobler
Den beste gaven er den som engasjerer. Når man samtidig kan bøte på realfagrekrutteringen, er utladningskulen en ypperlig gave til barnet eller barnebarnet. Utladningskulen lærer poden om hvordan elektrisitet - med sine positivt og negativt ladede partikler - oppfører seg i et kontrollert miljø.
|
Det går hit, det går dit, det er en evighetsmaskin! |
Kjempesåpeboblesettet er ikke fullt så avansert, men vel så moro. Kjempesåpeboblestaven kommer sammen med en ekstra potent såpemiks. Denne kombinasjonen roer garantert ungene i maniske førjulsstunder.
Gavene finner du her.
|
Lækkert, ikke sant? Sjalet, altså.
|
Museumsmote
Museumsbutikken Gunnerus på Vitenskapsmuseet på Kalvskinnet har en rekke gode ideer for ”i-siste-liten”-gaver til kona. Designklær i tradisjonelle norske materialer er blitt populært de senere år. Museet har et utvalg designet av Trondheimsfirmaet DUODU og produsert ved Selbu Husflid AS. Genserne, sjalene og luene kan bare kjøpes i gavebutikken på Kalvskinnet.
I tillegg har butikken utvalgte gaver, som spill og glass, smykker, fagbøker, andre bøker, skolemateriell og leker.
For lokalpatrioten
Er mannen din en innbitt heimkaill, eller en turglad laks, kan det være en god ide å stikke innom websidene til Vitenskapsmuseets formidlingsseksjon. Der kan du bestille Bymarka-kalenderen for 2003 over nettet. Den inneholder flotte bilder, illustrasjoner og kart. Kalenderen forteller om Markas historie, mennesker og natur. Prisen er 100 kroner.
|
Bibliotekar Marianne Brødreskift med Trondheimskartet foran julegranen i foajeen i Hovedbygningen.
|
Det er ikke mange som er klar over at Trondheim var svensk territorium i to år. Lokalhistorikeren, eller den som rett og slett lurer på hvordan byen så ut for nesten 350 år siden, kan henvende seg i ett av NTNUs fagbibliotek. Universitetsbiblioteket tilbyr et ”bærre lækkert”
opptrykk av orginaltegningen fra beleiringen av Trondheim i hine, hårde dager, fra 1658 til 1660.
Av Tor H. Monsen |