MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Fødselshjelper feirer bursdag (24.1.03, 14:26)

En "on campus" kuvøse for nye bedrifter har blitt en suksess i løpet av de to årene den har eksistert. Nå har utlandet begynt å interessere seg for "Trondheimsmodellen".

Senterleder Bjørn Inge Haugan fra LEN ble overlesset med blomster i anledning toårsdagen til Innovasjonssenter Gløshaugen. Først i køen av gratulanter var universitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein.
Inkubatoren i Perleporten har vært i virksomhet i to år, og til sammen 27 bedrifter har fått fødselshjelp i en vanskelig startfase. I dag er det 17 bedrifter i Innovasjonssenter Gløshaugen, som er senterets offisielle navn. Ingen av de 27 firmaene har gått konkurs, men noen få er i det man kan betegne som dvaletilstand.

Regjeringen prioriterer nyskaping
I forbindelse med markeringen av toårsdagen berømmet universitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein alle som har vært med på å skape og drive fram innovasjonssenteret. - Senteret skal være en motor i kommersialisering av forretningsideer, sa Skarstein.

Hun bifaller statsminister Kjell Magne Bondeviks utsagn om at Norge skal være et av verdens beste land på nyskaping og at Regjeringen nå vil lage et handlingsprogram for nyskaping.

Idélaboratoriet Oasen er samboer med Innovasjonssenteret i Perleporten. Oasen presenterte seg på jubileumsmarkeringen med utradisjonelle innslag: Alle deltagerne fikk modellvoks de skulle forme, og i auditoriet ble nettverk bokstavelig talt knyttet ved å sende rundt trådnøster.
- NTNU har vært langt foran på dette området, og vi kan bidra med innhold til handlingsprogrammet basert på de erfaringer vi har høstet, sa universitetsdirektøren i sitt innlegg. Nyskaping er også ett av tre hovedtema når NTNUs styre snart skal møtes til strategiseminar på Røros. Spørsmålet som tas opp til diskusjon, er hvilket potensial NTNU har for kunnskapsbasert næringsutvikling.

Internasjonal oppmerksomhet
SIVA – Selskapet for industrivekstanlegg – er sammen med NTNU og Sintef partner i inkubatorprosjektet. SIVA-direktør Harald Kjelstad kunne opplyse at av de 16 inkubatorene SIVA har vært med på å etablere rundt om i Norge, er den på Gløshaugen en av de mest vellykkede.

Nyetablerer Arvid Holme i firmaet Internet Learning Systems laget denne figuren som skal symbolisere norsk industripolitikk: Gullhøna har lagt egget, men er dolket i ryggen av Næringsdepartementet.
Både Kjelstad og LEN-direktør Malvin Villabø kunne fortelle at den såkalte Trondheimsmodellen får positiv oppmerksomhet, også internasjonalt. Villabøs siste forespørsel om entreprenørvirksomheten i Trondheim kom fra Russland.

Tekst og foto: Arne Asphjell

Vårens ide-olympiade er i gang, se Venture Cups sider på nettet.
 Se bildeserie